App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Lekplats vett och etikett

Var på en stor lekplats med min 2-åring och en väns 3-åring. Med jättemycket olika saker att göra även om det mesta var för lite större barn, 4-5 år och uppåt. Men vi hittade ändå lite att leka med. Undrar bara hur länge ni tycker att man kan låta sitt barn leka med något innan man lämnar över till de andra barnen? Min son älskar att hälla sand och vi hade precis (5 sekunder) börjat leka med en skål som sitter fast i en kedja, så man kan hissa upp den och sen hälla i ett rör. Då en 5-åring sa: den ska jag leka med. Jag sa dock att min son och vännens barn precis börjat leka med den och att hon fick vänta på sin tur. Vi lät dem hälla var sin gång och hade hunnit med 3 gånger då 5-åringens mamma sa att nu måste hon få leka med den annars får hon en väldigt sur 5-åring. Jag hade tänkt låta dem hälla en gång till och sen gått vidare till nästa ställning men nu orkade jag inte ta den diskussionen så vi gick direkt. Ska man inte kunna hälla 4 gånger när det är 2 barn som leker med den? Blir ju 2 gånger per barn, är jag galen som tycker att det är lagom? Behövs en gång för att min 2-åring ska förstå vad det handlar om.

2019-07-05
emc85
emc85
Barn på 2 år och 8 månader

Tycker också att det var en konstig sak att säga när man har en 5-åring. Jag hade nog disskuterat med den andra mamman men sen kanske det kändes i luften att det var bättre att släppa.

Men man måste ju lära sig att kunna vänta på sin tur eller att leka med andra saker om det är upptaget med favoritgrejen.

2019-07-08
ma78
ma78

Tack för alla svar och era åsikter. Jag hade inte orkat låta dem göra fler gånger än de fyra jag tänkt då det var mycket konflikthantering att få en 2-åring och 3-åring att turas om (tålamodet är inte på topp när man är gravid). Men kände att hela situationen var väldigt konstig och att jag helt enkelt tog barnen och flydde. Funderade mycket på situationen och ville höra vad andra tänker om den. Nu ska jag låta mitt barn ge sig hän leken och inte avbryta för tidigt, många saker hinner han tröttna på snabbt men sandlek kan roa honom länge så där måste jag avbryta annars får ingen annan chans att leka.

2019-07-07
emc85
emc85

Vet du..om jag ställts inför samma situation som du hade jag nog gjort samma. Av en anledning: om en förälder uttrycker sig så och tydligt ser att du har ett litet barn men själv har en femåring är någonting skevt.
Vill man riskera att hamna i hetsig diskussion framför sitt egna barn med annan vuxen man inte ens känner?
Folk kan vara så oberäkneliga idag, och är man ensam har man inget än sig själv att förlora, men när man har sitt barn med brukar i alla fall jag tänka efter ett steg längre. Hellre fly än illa fäkta, du vet.
Sen att ungen verkar odräglig och förmodligen inte fått schysst uppfostran, absolut. Det håller jag med om.

2019-07-06
Premiemamma
Premiemamma

Jag hade sagt att nu leker våra barn med denna och ditt barn får vänta. Hjälp vilken konstigt mamma att gå fram och säga så, snacka om att förstöra sitt barn. Barnet kommer få en chock när det blir större och inte får som den vill.
Stå på dig nästa gång 👍

2019-07-06
Jejj
Jejj

Enligt min åsikt gjorde den mamman helt fel. Barn måste lära sig att vänta på sin tur. Det är så det funkar i livet och man får inte som man vill för att man blir sur. Det är upp till en själv och ens barn hur länge man kan leka med en sak, speciellt när man redan är två som samsas. Sen självklart skall alla få chansen, men det är sällan en 2-åring brukar vilja leka med samma sak en överdrivet lång stund. Och en 5 åring är i de flesta fall stor nog att förstå.

2019-07-05
Vickan93
Vickan93
Barn på 3 år och 7 månader

Hade jag svarat som ung, ny mamma hade jag lämnat leksaken direkt för att slippa konflikt. Som 34-årig snart 3-barnsmamma så hade jag skitit totalt i den andra ungen och hennes mamma och låtit mitt barn leka klart (inom rimliga gränser såklart). ;) Alla har inte känslan för samspel och lär man sig inte det som barn så blir man en sån som sitter kvar på handikapplatsen på bussen fast Agda, 93 år, kommer in med käpp och får stå och vingla.

2019-07-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Jag tycker man ska som vuxen säga till sina egna barn och vänta på sin tur. Dem kan leka med något annat så länge eller sitta brevid och kolla på, och varför inte vara med om det går bra. Sen 2-3 gånger är för lite tycker jag barn gillar ju och leka en liten längre stund. Så varför inte som en förälder, anpassa. Kanske 5 minuter var? 10 kanske? Finns det många barn på tur ju då kan man skiftas om. Lite hen lite hen osv..

Men som den andra föräldern sa ” då kommer min flicka bli sur” jo men lär henne att tålamod är viktigt. Vänta på din tur. För en 5 åring förstår mer än en 2 åring. Låt 2 åringen leka klar en stund sen kan man skiftas.

2019-07-05
Leab
Leab
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...