App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vart tog alla vägen?

Sen vi blev föräldrar i mars så upplever vi att många tagit avstånd från oss. Känner mig lite nedstämd över detta ibland och blir samtidigt arg För att det är såhär det blivit. Har hört så många säga att när de får barn så försvinner vännerna. Men jag trodde inte på det. Min allra bästa vän sa hela tiden hur mycket hon såg fram emot att få vara med under min sons uppväxt. Nu tittar hon knappt på honom.. och hon hör aldrig av sig och jag märker hur ointresserad hon är över att ses. Jag märker bara hur en del slutar att höra av sig.. Det är så sjukt. Varför blir det så? Jag blir både ledsen och arg över det...

2019-07-04
TinaJ92
TinaJ92
Bebis på 13 månader

Känner igen mig där. Jag var inte först med att få barn av mina vänner(fick barn året jag fyllde 20). En av mina närmaste vänner fick barn när vi var 18 år- kommer ihåg att vi tänkte ”hon kan inte följa med för hon har bebis att ta hand om” eller ”det kanske är farligt för bebisen” osv. Som nybliven 18-åring tänker en ju på annat än barn trots att vi hälsade på titt som tätt under hennes första 1,5 år. Tror det är en vanlig tanke på folk som inte har barn.
Jag tycker du ska ta ett snack med dem. Jag är väldigt öppen med mina vänner och har sagt att om de tvekar på att fråga eller vilja umgås så kan de fråga iallafall. Att få frågan är roligare än att inte bli tillfrågad. Vet också att några av mina vänner blir stressade med tanken på barn, att de antingen blir stressade för att de inte har parter och barn är så långt bort eller att de inte vet hur en hanterar dem helt enkelt. Det är ju trots allt en människa med egen personlighet. Innan kunde jag också bli det, kände mig så värdelös när mina kompisars barn blev ledsna och jag inget kunde göra.
Upplever att vännerna kommer lite tillbaka ju äldre barnet blir. Det är viktigt att visa att en vill ses, från bådas håll(förälder och som vän utan barn). Berätta för dem hur du känner och fråga varför, det har jag gjort. Visa att du vill ses och försök vara så flexibel som du kan vara, det tror jag gör så att folk blir mer avslappnade kring bebis. När en själv får barn tycker en det är jätte synd att vännerna försvinner men nya kommer med :) hoppas det löser sig och du och bästavännen kan prata om det. Kram

2019-07-04
corneliaat
corneliaat

Känner också så igen det! Jag och min man var de första i vårt umgänge att få barn.
I början var alla så peppade och glada och ivriga över vår dotters ankomst. Men så fort hon kom så försvann 90% av dem...
Mina vänner hade pratat om vad dem skulle göra för mig och bebisen, men dem kom aldrig...
vet inte varför det blev så om jag ska vara helt ärlig...
I början var jag väldigt ledsen över det. Kände mig ensam. Men tänker man efter, så är det verkligen de som bryr sig som finns kvar..

2019-07-04
SandraJanetteJ
SandraJanetteJ
Bebis på 6 månader

Upplever lite här med. ”Längtan till att se vår unge” jaha vart e ni då nu? Ja men som hon innan mig skrev ville jag skriva samma.. så är det tråkigt nog..

2019-07-04
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Upplever det lite med. Har blivit mindre kontakt med vissa nu under föräldraledigheten tråkigt nog. Har inte många vänner som har barn själva heller. Tror det är för att man befinner sig på lite olika ställen i livet just nu. Vissa kanske är rädda för att störa när man har småbarn? En del kan ju själva ha en stark barnlängtan och tycker det är jobbigt när andra runtomkring får barn. Sånt kan vara svårt att prata om med. Vardagen ser lite annorlunda ut med när man har jobb och skola att sköta. När man är hemma med ett litet barn blir det mer en stund i taget.

2019-07-04
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...