App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Att ama barn med tänder 😓

Hej allihopa! Jag har två pojkar. Storebror är 3 år och lille man är 1 år och 8 månader denna månad. Jag förförande ammar min "bebisen" och på sist började jag känna ont. Han var förkylda och nästan bara ammade hela tiden. Därför mina bröstvårtorna har blivit spruckna, skorven började sprida sig runt och det gör jätteont bara att ha BH på sig. Nu gick det nästan 3 veckor sist jag fått denna besvär och det gör mig ledsen för att jag känner mig obehagligt hela tiden och lille man är verkligen en tutte pojken, lilla guse och verkligen älskar att mysa med tuttar. Jag tycker att amma är verkligen är speciell relation och känner mig dålig bara att tänka på att sluta amma. Vad tycker ni? Är det dags att sluta amma? Hur ska jag hantera mina smärta med bröstvårtorna? P.S. fåt råd från läkare att smörja med medela salva och försöka ha tunna kläder och BH på mig. MVH alla finna mammor ❤

2019-07-03
Jasna_Niklasson
Jasna_Niklasson

Måste tacka alla för hjälpen. Ska försöka med Multi man kompressor och salvan. För Medela krämen känns lite som vaselin och kladdig men jag vill inte klaga.
Det känns jättebra att amma och vill gärna fortsätta. Vet inte. Många frågar mig om det känns konstigt eller tröttna på att amma...och det vill jag säga NEJ, inte alls. Med första barn kände jag med orolig och blyg att amma i typ köpcentrum. Men sen när jag fick andra, jag kände mig som som "expert" och behövde acceptera att amma barnen är normalt, naturell och ingenting pinsamt.
Jag ska försöka få rätt hjälp och stöd om jag kommer fortsätta amma.
Tack igen för er svår, finna mammor ❤❤❤

2019-07-05
Jasna_Niklasson
Jasna_Niklasson

Amningen är en relation mellan dig och ditt barn, bara du kan veta om det är rätt att fortsätta eller sluta. Jag ammar min 2-åring och tycker att Multimam kompresser är mycket bättre än något annat för att läka ömma bröstvårtor. De har läkt sår från mitt barns tänder på mindre än en dag. Vill du få lite mer tips och har facebook så kan du gå med i amningshjälpens slutna grupp. Sedan finns även gruppen Mamma jag vill amma! (att jag är stor nu gör detsamma!) https://www.facebook.com/groups/186720258196976/?ref=share Är en grupp för de som ammar eller planerar att amma längre än 12 månader. Upplever du skav från tänderna så finns det bra information om vad man kan göra för att förhindra skavet i denna länken: https://kellymom.com/ages/older-infant/biting/

2019-07-04
emc85
emc85

Du ammar nog längre en dem flesta så du kan med gott samvete sluta amma om du vill!

2019-07-04
DE85
DE85
Bebis på 12 månader

Släng den där krämen som BVC och alla tipsar om (purelan) eller vad sen heter. Den funkade verkligen inte blev bara kladdigt, det luftade inte och det tog ju riktigt långtid innan man såg resultat!
Jag fick tipset att testa mam salvan på apoteket en liten tub som var dyr men svinbra!!
Hade på och luftade när det var som värst, och la även en klick i amningsinlägget. Funkade super bra!

Fortsätt att amma om du vill och testa denna.

2019-07-04
Sarahenrik
Sarahenrik
Bebis på 13 månader

Du är också en duktig mamma. Det är inte många ammade kvinnor. Du kämpar på även du hade jobbigt inte en vecka...flera månader! 🙌💪👏
Jag var precis som du. Sätt mig mål varje gång hur länge ska jag amma. Efter ett år slutade jag räkna och bara njuta dom stunder.
Bröstvårtorna spricker varje gång efter amning. Det är tänder som "river" nya huden. Men det ändå bättre en 2 veckor sen. Hehehe
Thumbs up för alla mammor och kärlek vi har för våra barn 🥰🥰🥰 och för dig också!

2019-07-04
Jasna_Niklasson
Jasna_Niklasson

Oh jag förstår dig helt alltså... jag hade de problemet du hade för ca 3-4 månader sedan. Min pojke blev förkyld och mina bröst blev en aning katastrof. Helt ärligt det tog mig väldigt långt tid tills det läkte. Kanske 2-3 månader tills dem blev hela igen. Då de svårt att de ska bli bra direkt. För så fort det blev bra då va de dax för amning och så om igen. Men jag hade massa bitmärken också. Det va verkligen katastrof. Jag stod bara ut.

Hoppas det inte är så det värsta med dig och dem
Läker fort fort. För det är inte alls kul. Vilken stark mamma du är att du orkar amma honom fortfarande. Mitt ”mål” är att amma upp till 2 års dagen. Lycka till, till mig. Kanske jag klarar det, kanske inte :-)

2019-07-03
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Tack för att du svarade! Ja, det är svårt för honom att sluta eller minska änning. Han försökte protestera att få.... tänkte ska försöka amma bara under natten och morgonen.
Jag har Purelan och är nöjd med, men det verkar att huden läker sig långsamt. Men kanske måste jag har mer tålamod?! 🙈 hur är det med dig då?

2019-07-03
Jasna_Niklasson
Jasna_Niklasson

Oh jag känner samma som dig. Har pojken på 14 månader och ammar fortfarande hel tid. Mammas
Pojke... haha :-) försök att lufta så mycket du bara kan. Och smörj in med Purelan salvan. Och de bvc säger till dig . Hoppas du blir bättre snart. Tycker du ska känna själv och barnen. Om ni både är redo sluta, lycka till med att ta bort pojken från tutten. Haha 🥰

2019-07-03
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...