App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Syskon som "sitter ihop"

Låter kanske inte som ett problem men våra två barn födda 2012 och 2014 sitter verkligen ihop! De leker ihop även om det "bråkas och slåss" som andra syskon gör men det som oroar mig är att det inte finns så stort intresse för att leka med andra barn. De sover gärna tillsammans också vilket antagligen är en stor trygghet för dem. Men börjar känna att de är oskiljaktiga då andra barn reagerar på att de bara leker med varandra när vi t.ex är på kalas, bjudit hem nån kompis till något av syskonen osv. Äldsta barnen har tagit med klasskompisar hem eller följt med någon klasskamrat hem efter skolan. Men när äldsta barnet har klasskompisar hemma så slutar det oftast med att syskonen leker med varandra istället. Vet att det kanske inte låter som ett "problem" men börjar bli lite orolig för det sociala för dem. Vet att de har en väldig trygghet i varandra och att alla barn är olika. Men behövde skriva av mig iaf.

2019-07-03
Sossa81
Sossa81

Låter som ett kärt problem, men visst förstår jag att man kan tycka att det blir ett problem i längden. Jag tänker att det också kommer ge sig med tiden. Mina 2 döttrar är födda -11 och -15 och leker väldigt fint ihop, men min äldsta har det senaste året ofta kompisar hemma och då får oftast lillasyster vara med och leka. Jag tycker att det enda ni kan göra är att fortsätta "erbjuda" dem andra kontakter och förr eller senare lossnar det nog. :)

2019-07-04
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 10 månader

Likadant här! Födda 14 & 16. Pojke å flicka men sitter ihop men jag tänker att det kanske släpper sedan när de får olika intressen men också börjar skolan☺️

2019-07-04
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...