App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Går långsamt upp i vikt

Tänkte bara höra här om nån här har liknande problem el jag vet inte om det e problem men man blir ju lite fundersam :/.. vår 5mån väger inte 6000g än och är och har vart liten från födsel och det är nått vi har kämpat med men ändå fast han äter bra tycker jag så går han inte upp i vikt . Han går upp mellan 80 -120 g i veckan o då e 120 ovanligt .. nu har vi börjat med matportioner o han äter bra både gröt och vanliga puréer så trodde att nu vänder det men icke :/ jag ammar fullt oxå men funderar på om jag ska sluta efter 6mån men hur kommer det gå då? Nån med erfarenhet .. Det är mitt första barn. Han är för övrigt väldigt pigg och glad bebis så han verkar ju inte ha besvär av det men man önskar ju att han gick upp lite mer .

2019-07-01
Mikis
Mikis
Bebis på 14 månader

Sitter själv i samma båt. Vår flicka som nu är 12 veckor vägde 3,5 kg senaste kontrollen för 2 veckor sedan. Hon gick ned en hel del första veckan och det sades hela tiden att snart snart tar hon igen det, men icke. Går upp omkring 100 g per vecka men några gånger även mindre än så och varje gång skapar det så mycket oro och stress inte minst kring amningen. I övrigt utvecklas hon helt fantastiskt. Så hittills har vi på BVC främst konstaterat att ja hon är liten och att hålla extra koll på det - förstås att anstränga oss extra att amma aktivt och ofta.
Snart är det dags för nästa vägning, dvs oron trappas upp igen. Vill helst undvika ersättning för att inte äventyra amningen. Har inga bra tips, men har hört att vissa barn stannar upp lite i tillväxten då mat introduceras och det vore ju inte bra när vårt barn redan är så litet. Tänker själv att jag vill amma så länge det funkar.

2019-07-12
VicaMD
VicaMD
Bebis på 11 månader

Vår kille vägde ca 6800g nu på sexmånaderskontrollen så inte heller så stor. Han äter också bra, helst gröt men puréer och olika barnmatsburkar fungerar också. Han vägde 3300 när han föddes men har sällan ökat mer än 0,5kg per månad. Han följer dock sin egen kurva bra och gör man det är det nog inget att oroa sig för. Vissa barn är smalare än andra bara. Vår kille är exempelvis längre än vad en kompis barn var vid samma ålder men väger ca 1,5kg mindre. Men man ska som sagt inte jämföra med andra bebisar utan jämföra med sin egen kurva. Har inte BVC sagt något om att hen väger för lite eller ökar i vikt för långsamt är det nog okej, BVC brukar vara väldigt noga med kurvorna!

2019-07-04
Thisisemelie
Thisisemelie
Bebis på 14 månader

Sen är alla olika. Huvudsaken är att han följer sin egna kurva och de har ju BVC koll på. Man ska aldrig jämföra med andra bebisar. Försök att peta i honom lite mer mat så att magsäcken töjer sig. Lycka till!

2019-07-04
Akira
Akira
Bebis på 13 månader

Tipset som vi fick utav BVC var att övermata lite så att magsäcken töjer sig. Jag tänkte direkt att hon kommer ju att kräkas men icke. Sen att köra gröt morgon o kväll. Och fortsätta med amning/ersättning samt pure då :) de tipset fick vi vid 5månaders kollen :)

2019-07-04
Akira
Akira
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...