App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förlossning

Hejsan ! Har barnafödande i oktober. För 3 veckor sedan kom min karl hem och sa att han ej såg någon framtid för oss. Han säger nu att om han inte får vara med vid förlossning så avsäger han sitt faderskap. Jag känner så enorm besvikelse från att kolla på bröllopsklänning till att bli ensam. En del av mig säger att han ska få vara med en annan säger att jag inte vill se han mer. Alla vet ju att man inte är så snygg under en förlossning och jag är rädd att han ska se ner på mig och få mig att känna mig värdelös under tiden vår dotter föds. En annan del säger åt mig att jag ej ha ensam rätt på henne. Han har ju bara valt bort mig. Hur gör man?

2019-07-01
Bf oktober 2019
Bf oktober 2019
Bebis på 5 månader

Vilken otroligt jobbig sits du hamnat i och vilken sjuk människa som inte kan stå för vad han gjort. Hur gammal är han, låter inte vuxen i mina öron? Nog om det. Det du ska tänka på är att en förlossning är väldigt jobbig och du kommer vilja ha någon där som finns tillgänglig för dig hela tiden, som bryr sig om dig och viktigast av allt, någon du känner dig trygg med. Är denna kille denna person så tar du med honom, om inte så tar du med någon annan, anlitar en doula eller gör det helt själv (är bättre än att ha med någon du inte är trygg med). Han kommer inte kunna avsäga sig sitt föräldraskap och väljer han att inte finnas där för erat barn så är det hans förlust. Barnet kan få andra, bättre manliga förebilder.

2019-07-01
emc85
emc85

Åt andra sidan kan det också leda till något bra om han är med dig och upplever vad du ger honom till livet.

2019-07-01
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Om han ser ner på dig är han en stor idiot. En förlossning är en av de största sakerna man är med om. Ni ska båda bli föräldrar. Och han ska inte komma med hot om han inte får vara med. Ni har separerat och de är du själv som bestämmer vem du vill ha med dig. Han kan komma men vänta i väntrummet kanske? Och komma in senare... Jag tycker han låter väldigt omogen. Har man tagit beslutet att skaffa barn, då är man delaktig hela vägen. Oavsett separation eller inte.

2019-07-01
Mars2017
Mars2017

Asså ursäkta, men vad är det för ett j-a ultimatum?! Känns inte som han värdesätter sitt faderskap särskilt mycket om han är villig att säga upp det för en sån sak. Det är helt upp till dig att bestämma vem du tar med dej och om jag vore du hade jag valt nån som verkligen bryr sig om dej som du kan känna dej trygg med.

2019-07-01
Emmus
Emmus
Bebis på 9 månader

Oj vilken jobbig sits! Har du fått någon förklaring? Det är inte så att han har drabbats av "panik" ang barnet och har förhastat sig ang att separera? Klart att man vill göra det bästa av situationen, och du kommer med all säkerhet att klara detta hur bra som helst, men gällande förlossningen så instämmer jag med övriga att det är du som bestämmer. Han kan ju inte bara dyka upp på förlossningen om du inte ex lägger ut på Facebook att det är på g.

2019-07-01
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Jag vet inte vad jag vill. Blev en drastiskt omställning från att titta på bröllopsklänningar. Planera semester. Framtid till att helt och hållet bli själv. Riktig jävla smäl i ansiktet för mig. Jag trodde allt va bra till att han bara kom hem och sa att allt va över. Han säger att får han inte vara med vid förlossning ska han inte ha nån inblandning i våran dotter alls. Just nu är de enda jag vill är att ta mig igenom allt och bli stark samtidigt som jag inte vet vad som är rätt eller fel mot han och våran dotter. Därför vänder jag mig hit. På nåt vis befinner jag mig i en enda röra av känslor. Sköta mitt jobb. Försöka se frammåt. Ändra livsbilden. Nänstans vilja se klart och förlåta och förstå de som händer. Inte göra nån illa samtidigt som jag vill spy av situationen. Förlåt allt är en röra. Jag vill på nåt sätt göra allt rätt mot alla! Samtidigt som att jag är rädd som fan för de som kommer i samband med förlossning. Om jag ringer han kommer han att dyka upp på förlossningen svara mig finnas där som ett stöd eller kommer det bara att vara nåt han gör för att de ska se bra ut?. Han säger till folk redan nu att jag lämnat han han vågar inte stå för att han lämnat mig. Gissa vem som står där och känner sig dum när folk frågar hur jag kan vara ledsen när jag lämnat han. Den smällen tog den med. Tro mig jag bönar och gråter inte i onödan men när han lämnade mig gjorde jag de.

2019-07-01
Bf oktober 2019
Bf oktober 2019
Bebis på 5 månader

Nej, det går inte att avsäga faderskap. Det handlar om barnets rätt att veta vilka båda föräldrarna är.
Jag hade aldrig någonsin låtit någon delta under förlossningen, om jag inte trodde att personen i fråga kunde bidra med stöd, pepp, och hjälpa till att förmedla mina önskemål och behov till personalen på förlossningen. Det är du som födande kvinna som sitter vid rodret här, och det är dina behov som går först. Nog för att man kanske inte ser sitt vackraste ut under en förlossning (eller gör man kanske det?) men jag tolkar din formulering som att du inte känner dig bekväm med dig själv, inför honom?
Ni har ju några månader på er att lösa det här, och komma på vad som funkar bäst. Men födelsen av ditt första(?) barn är bland det absolut största du kommer vara med om i livet, och ingen man ska få riskera att förstöra den upplevelsen!
Sen, angående att känna att du ej har ensam rätt till dottern.... Jag ser det som så, att alla barn har rätt till båda sina föräldrar, men båda föräldrarna har inte per automatik samma rätt till barnet. Ställer han denna typ av ultimatum på dig tycker jag du ska fundera på hur lämplig han är som far.

2019-07-01
rebeccaedling
rebeccaedling

Vilken situation han har satt dig i. Fult av honom att hota sig till att få vara med på förlossningen. Faderskapet kan han nog inte avsäga sig men delad vårdnad om barnet måste man inte ha. Då tillfaller alla föräldradagar osv dig, han kan dock fortfarande bli underhållsskyldig för barnet.
Vem du vill ha med dig på förlossningen kan ingen annan bestämma. På förlossningssalen är du Queen bee. Det är viktigt att ha med någon som man känner sig trygg med som kan föra ens talan och vara ett stöd. Snygg är man inte för fem öre, man ser ut som livet självt när man föder barn😅
Prata med någon som du känner dig trygg med. Tungt att axla allt själv och det är en stor omställning att bli förälder första gången, viktigt med bra stöd då. MVC ska kunna erbjuda samtalsstöd. Familjerådgivning eller möte med familjerätten kanske vore något för er båda? Någonstans måste man ju kunna kommunicera med varandra även om det är svårt.

2019-07-01
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

Jag vet inte om jag har förstått... Har ni separerat men han vill ändå vara med på förlossningen och det vill inte du? Jag tänker att man som födande kvinna har rätt att ha med vem hon vill på förlossningen, hon måste känna sig bekväm. Att man däremot ska neka pappan att vara med pga att man inte är så "snygg", det känns lite tveksamt. Jag tror att alla blivande pappor förstår att man inte ser ut som en fotomodell under förlossningen och det är inte heller det man fokuserar på när man är med om en av de viktigaste tillfällena i livet.

2019-07-01
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...