App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Flaskmata

Hej! Jag har en bebis på 2 veckor som jag nu har tagit beslutet att sluta amma då det inte funkar ordentligt och det tar för mycket energi av mig. Så tänkte höra vad ni har för tips, han har ätit från flaska från födseln så det är inga problem i alla fall. Hur har ni gjort för att få det att funka?

2019-06-30
Magdlil
Magdlil
Bebis på 9 månader

Grattis till bebis!
Har en del erfarenhet. Men jag började dock flaskmata lite senare , barnet var ca 4,5 Månader men - till att börja MEd måste ni hitta en ersättning som barnet tycker om och som fungerar bra för magen. Vi körde hipp- men det var 2015 så nu har jag ingen koll vad som finns direkt.
jag hade alltid en termos med kokat varmt vatten sen en annan flaska med kokt rumstempererat vatten (efter en viss ålder behövs vattnet inte kokas men Minns inte när) sen får en liksom mixtra/lära sig hur mycket av varje som behövs för att ge bra temperatur. Barn gillar också olika, en del vill ha varmt andra kallt etc. känn temperaturen mot dina läpparna ochinte på huden.

Just ja! Jag Hade en stooor termos hemma och en mindre i skötväskan

Det är bra att ha en pulverdoserare - fyll den när Du är pigg haha. då minskar du risken att ta för många/lite mått med ersättning. Jag brukade göra lite olika varianter/mängd. Beroende på hur läget såg ut. Om det är varmt tex så blir ju barnet kanske törstig men inte så hungrig utan vill bara ha en liten slurk. Då är det ju onödigt att göra ” full flaska”. En ska ju inte värma upp ersättning heller så den blir ju oätlig om en väntar för länge.

Till slut så lär du dig ditt barns rytm men det är viktigt att lyssna på barnets signaler fast en kanske tycker att ”du fick ju mat nyss/du borde vara mätt” osv. det finns en del info på fb, olika grupper osv som kan ge bra tips och råd. Du kan också googla på ”flaska lugnt” där finns det lite råd om
Hur en matar i babyns takt osv :) såklart också viktigt att ge närhet vid matningen, att ha babyn nära i en trygg miljö, där den kan få kontakt med dig om den vill, men det tror jag de flesta redan tänker på :)

Skonsamt för magen är också om du trappar ned amningen i lagom takt. Kan bli jobbigt med förstoppning och magknip annars :)

Sen vill jag ändå säga att det kan kännas smidigt att sluta amma och börja med flaska men jag känner nu med mr 2 att det är så smidigt och framförallt billigare (ersättning är rätt dyrt!) att slänga fram tutten i tid och otid. Det tog ett tag att lära sig och jag tog mycket hjälp av amningsmottagningen och BB. Sen gör en såklart som en vill och behöver 💕💕💕 bäst för bebis är glad mamma :)

2019-06-30
UppochHoppa
UppochHoppa

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-06-30
UppochHoppa
UppochHoppa

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-06-30
UppochHoppa
UppochHoppa

En pulverdoserare är alltid bra att ha! Har en från Mam. Extra smidigt att ha när man ska bort och kan fylla upp färdiga portioner

2019-06-30
xMariax
xMariax
Gravid i vecka 23

Jag har inga tips från att gå från amning till ersättning då jag inte ammade alls men vi köpte en baby brezza ersättning och vällingmaskin. Så gött att bara kunna trycka på en knapp både natt och dag. Går fort , lätt att göra ren osv 😊 den har verkligen underlättat för oss !

2019-06-30
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-06-30
Magdlil
Magdlil
Bebis på 9 månader

Hur ofta matar du?

2019-06-30
Magdlil
Magdlil
Bebis på 9 månader

Det jag har gjor är att hälla kokat vatten i en termos eller att starta vattenkokaren varje gång jag gör en flaska, då hinner vattnet svalna innan nästa matning så att barnen sluppit vänta länge när de är hungriga. :)

2019-06-30
illusiona
illusiona

Ingen erfarenhet för flaska men sett andra. Det är bara till och köra på flaska det är lätt att sluta amma när dem är så små och inte vant sig än vid en grej. Så ta bara flaska varje gång så blir det en vana bara med flaska :)

2019-06-30
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...