App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tillväxt rubbning SE HIT!

Hej alla! Jag vill veta om det finns någon där ute vars barn inte växt ordentligt. Min lilla tjej är 6 snart 7 månader och nu senast på BVC så sa dom att inte växt bra på längden och en läkare skickade oss på rutin koll för att ta blodprover. Vill veta om någon gått igenom och vad som hände sen? Jag är i panik. Ångest och orolig att det är något fel med min lilla tjej. BVC sköterskan gjorde mig ner nojig också genom att säga vi tar en dag i taget. Hjälp mig snälla?

2019-06-29
JohJoh
JohJoh
Bebis på 17 månader

Tycker det låter lite märkligt, i så fall måste dem ju påpeka eller reagera på att kurvan inte följts under en längre tid. Längden är ju så osäker när man mäter. Som en annan skrev att dem små liven är ju experter på att knögla ihop halsen. Brukar min kille också göra. Han växer inte så många cm per månad, 1 cm på en är ju inte katastrof. Och 400 gram efter 6 månader är också rätt normalt. Efter 6-7 månader så ska kurvan stanna av i tillväxten och inte öka lika mycket i vikt, annars kommer alla barn bli vääääldigt feta 😂
Så jag tycker inte alls det låter konstigt. Utan avvakta till nästa kontroll och se hur det ser ut då😊

2019-06-30
AmandaochErik
AmandaochErik
Barn på 1 år och 7 månader

Självklart. Som sagt, jag vet hur lätt oron dras igång. Uppdatera gärna hur det går för er. :)

2019-06-29
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 10 månader

Hon är en väldigt glad tjej och har alltid varit. Lite tröttare såna här varma dagar men vem är inte det :)
Tack för att du tog dig tid att svara

2019-06-29
JohJoh
JohJoh
Bebis på 17 månader

Men då har hon ju ändå vuxit och som sagt, hade man dragit lite mer i henne kanske ökningen hade varit 2 eller 2,5 cm, om du förstår hur jag menar. Övergången från amning till fast föda kan väl vara lite trögare för vissa, jag lär mig inte heller nya saker på 1 månad alla gånger. Försök att inte oroa dig för mycket och se vad nästa mätning säger. Hur verkar hon må i övrigt?

2019-06-29
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 10 månader

Hej. Tack för svar! Hon har växt 1 cm och gått upp ca 400 g på en månad. Hon har ätit dåligt, försökt sluta amma och införa fast föda. Hon har blivit trött av värmen så ja helt enkelt inte fått mycket näring. Jag kämpar med att ge mer och nu äntligen senaste veckan tar hon flaska men inte mer än 160 ml åt gången. Har en dotter på 2 år som varit sjuk och ätit dåligt men ändå växt på längden så henne har dom aldrig haft bekymmer över men just att Lill tjejen inte växt på längden var oroande.

2019-06-29
JohJoh
JohJoh
Bebis på 17 månader

Vad menar de med "inte vuxit så bra"? Har hon stått still eller pekar kurvan neråt? Hur många mätningar baserar man detta på? När de är så små så är måttet så godtyckligt, beroende på hur mycket man "drar ut" bebisen vid själva mätningen. Jag som dietist älskar förstås mätvärden och att titta på kurvorna, men jag fattar också att de ibland enbart skapar onödig oro. Min äldsta fick gå på extra tillväxtkontroller fast från 2 års ålder, hon fick också lämna blodprover osv. Men hennes tillväxtproblem har berott på att hon åt dåligt, och gör fortfarande. Jag vet hur orolig man är, och tyvärr måste jag säga att den oron sitter i i många år när någon väl har påtalat problemet, men mitt råd är ändå att ha is i magen och kanske be att få träffa en barndietist om ni tror att problemet ligger där? Stort lycka till!

2019-06-29
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...