App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gränsvärdigt högt blodtryck

Jag har alltid gränsvärdigt högt blodtryck, gravid eller inte. Har varit på kontroller regelbundet de senaste 4 åren, gjort både 24- och 48-timmarsmätning, EKG och sporadiska mätningar. Ligger alltid på eller strax under gränsen så jag har aldrig behövt börja med medicin. Nu är jag gravid i v 37 och trycket har gått upp lite nu mot slutet. Igår var jag på en extra blodtryckskontroll och då var trycket 150/89, vilket Förlossningen tyckte var ok men jag ska tillbaka igen på måndag och onsdag... Ingen äggvita i urinen eller andra symptom, mår hur bra som helst. Ändå nämns igångsättning i förbifarten... Nån som har erfarenhet av att man sätts igång pga såpass "lågt" blodtryck och inga andra symptom? Bf är 20 juli.

2019-06-29
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Igår var jag hos barnmorskan och då var trycket helt ok, hon brydde sig inte ens om att ta ett urinprov och jag behöver inte komma tillbaka för nån extra blodtryckskontroll heller. Så skönt, nu kan jag bara ta det lugnt hemma och vänta på att det drar igång! :)

2019-07-04
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Vad skönt då. Jag har en mätare hemma, frågan är ju om de godtar det... Kan fråga imorgon.

2019-06-30
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Idag fick jag tiden för igångsättning, på onsdag. Kommer då vara 40+0. Enligt läkaren finns det ingen anledning att gå längre med högt blodtryck.

Kan du inte be att få ta trycket själv hemma om det stressar dig?

Jag är så tacksam för igångsättning. Känns skönt att kunna planera.

2019-06-30
Cijon
Cijon
Bebis på 8 månader

Tack för era svar! Jag känner att alla dessa extra kontroller skapar mer stress för mig, plus att jag lätt drabbas av vita rocken-syndromet (trots att jag själv är vårdpersonal som tar blodtryck på mina patienter ibland, haha). Jaja, vi får se vad de säger nästa vecka. Jag hoppas inte att de vill köra en igångsättning "akut" baserat på detta då våra barnvakter finns 4 timmar bort, men en igångsättning kanske oftast tar lite längre tid (har 2 relativt snabba förlossningar i bagaget). Ja, ni hör, detta stressar upp mig mer än om de bara sagt åt mig att försöka vila hemma...

2019-06-29
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Min barnmorska har skickat en remiss för eventuell igångsättning vid 40 fulla veckor.
Har dock bara haft högt blodtryck de senaste två veckorna. 153/89 på senaste mätningen.

2019-06-29
Cijon
Cijon
Bebis på 8 månader

Hade också högt blodtryck, ungefär som ditt, i slutet på graviditeten men det var aldrig något prat om igångsättning. Fick gå på 2 kontroller i veckan för att koll BT och urin och var tvungen att åka in till förlossningen direkt när allt satte igång (vattenavgång). Hade 200/90 när vi kom in så fick snällt stanna kvar trots att värkarna avtog när vi väl var där.

Har ingen historik av högt blodtryck sedan innan men det gick inte ner till normalt efter FL så fick stanna någon dag extra på BB.

2019-06-29
elgaroZ
elgaroZ
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...