App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Karpaltunnelsyndrom och svullnad

Hej! Jag är i vecka 35 och väntar mitt första barn. Under graviditeten har jag gått upp en hel del och samlat på mig en massa vätska. Detta har resulterat i att jag fått karpaltunnelsyndrom i båda händerna. Tydligen är inte detta helt ovanligt och därför är jag nyfiken på om fler upplevt detta och vad ni isf har för erfarenheter av det? För mig började det i höger hand, lite smygande, så efter 7-8 veckors besvär pratade jag med en kompis som är ortoped som skickade remiss till arbetsterapeuten. Två veckor senare fick jag komma dit och fick handledsskenor, för nu hade det kommit i vänster hand med. Har använt dem i snart 2 veckor och märker ingen skillnad. Fortfarande lika svullen om händerna och alla fingrar utom lillfingrarna är avdomnade (känns som att de sover typ). Min BM säger att det kommer försvinna efter förlossningen, när jag kissar ur av vätska, men om jag tappar känseln helt i händerna så kan det bli aktuellt med igångsättning för att man inte vill operera mina händer så här sent i graviditeten. Är det någon som haft dessa besvär? Blev ni av med dem efter förlossningen? Eller behövde ni operation?

2019-06-28
CarolineP
CarolineP
Bebis på 7 månader

Tack snälla ni! Med vetskapen om att fler haft besvären och blivit av med dem så kan jag pusta ut, tack

2019-06-29
CarolineP
CarolineP
Bebis på 7 månader

Jag fick karpaltunnelsyndrom i båda händerna. Det kom i v20 ungefär och började som domningar i fingrar och vaknade på nätterna av en hemsk smärta i armarna då de sovit ett tag. Tog mig 4v veckor att få veta vad det var då jag först trodde det var relaterat till axelont/ryggont. Började med skenor på nätterna och det hjälpte mot smärtor och sovande armar på nätterna, hade dock domningar i fingerspetsarna fram till bf. Vande mig ganska fort och var lite fumlig bara. Släppte ca 1v efter bf. Oftast försvinner problemet efter förlossningen, gör det inte det bör man operera handlederna :)

2019-06-29
Evelinawa
Evelinawa

Jag fick karpaltunnelsyndrom under min första graviditet, det va sommar och varmt, hela jag svällde som en boll. Hade skenor på nätterna och märkte direkt skillnad. Alla symptom försvann cirka en vecka efter förlossningen :)

2019-06-29
Lilsof
Lilsof
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...