App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur länge?

Hur länge ammade ni era barn. Hur kändes det när ni slutade?

2019-06-28
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Min första barn är 3 år och han ammade 1 år och 3 månader. Han bestämde sig att sluta själv. Jag ammade "om demand" and i was really happy. Sen han började med vällingen och tappade bröstet helt.
Min andra är 1 år och 8 månader och han ammar fortfarande.

2019-07-03
Jasna_Niklasson
Jasna_Niklasson

Första barnet ammade jag tills han var 1 år och 2 veckor, då valde han att sluta själv. Jag hel ammade i början men sen började han även äta mat så tillslut ammade jag bara på natten eller när han var trött på dagen eller ledsen. Nu med andra barnet ammade jag fortfarande då han är 5 månader och vill bara vara nära mig ich ha bröstet, får se hur länge det blir denna gång, så länge det funkar och man trivs kan jag tycka att man kan fortsätta så det kommer jag. Men självklart tycker man det är jobbigt och inte alls funkar då ska man sluta direkt tycker jag för sitt eget bästa och barnets.

2019-07-01
malinbugno
malinbugno
Barn på 3 år och 2 månader

Första barnet varvade jag amning och pumpning i tre månader. Fick det aldrig riktigt att fungera.
Tvåan ammades i 6månader. Men han ammade så långa stunder att jag tyckte det var jobbigt,kände mig låst.
Trean ammade i 8,5månad. Fungerade klokrent. Slutade då jag gick tillbaka på jobbet.
4an tjorvade i början, men fick till en fungerande amning efter 2månader. Hon ammar fortfarande på natten, jag är hennes levande napp. Hon blir snart 11månader.

2019-06-30
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 7 månader

Har en son på snart 14 månader där jag ammar
Honom varje läggning. Han äter jätte bra sä är inte orolig där. Jag är som sakt bara en levande napp för honom då han inte tar napp..
men jag funderar också på att sluta amma. Det är nu dax. Men jag känner mig ledsen varje gäng jag tänker på det. Jag är sä van vid honom. Jag hör från många precis som du skrev. Ibörjan är de lite så. Men efter ett tag är det jäkligt skönt..

Så jag ville bara höra här också om hur det kändes för er när ni slutade. Alltid roligt med fler kommentarer och känslan av hur ni kände att veta det :)

2019-06-29
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

1 år nästan exakt. Min son var inte heller speciellt intresserad av annan mat innan jag slutade med amningen. Men på slutet fick jag mycket sår mm (vet inte om det var produktionen som gick ned eller om det var sonens tänder). Rent psykiskt tyckte jag det först kändes vemodigt att sluta men efter ett tar jäkligt skönt!

2019-06-29
Mickapicka86
Mickapicka86

Jag helammade tills 6 månader, sen fick han lite smakportioner och komplettera med amning. Vid 8 månader slutade jag på dagen att amma dagtid och amma endast vid läggning och natt.
Blev så fruktansvärt trött och orkade verkligen inte amma dagtid längre. Hade känt så en lång tid, så blev nöjd att jag orkade med 8 månader ändå.
Han blev aldrig intresserad av riktig mat förens jag slutade med amningen.

2019-06-28
AmandaochErik
AmandaochErik
Bebis på 17 månader

Jag helammade i 4-5 mån, delammade tills barnet var 1 år och 2 månader. Sista 5 mån enbart kväll och natt.

2019-06-28
1982Susanne
1982Susanne
Barn på 2 år och 11 månader

Med mitt första så ammade jag i 3 månader. Men jag fick otroligt mycket mjölkstockning och hade så fruktansvärt ont. Grät varje gång hon skulle suga tag i brösten. Så det va en lättnad när hon började med flaska.
Nu med mitt andra så del ammade jag i nästan 3 månader. Jag kunde inte mätta henne med min mjölk. Jag gjorde allt man kunde för att öka produktionen, men de gick helt enkelt inte. Till slut så märkte jag att dt inte va värt att del amma då hon inte blev mätt dom gångerna hon fick brösten, fick ändå göra ersättning ca 30 min efter. Denna gången blev jag lite ledsen/besviken för jag ville så gärna amma i 6 månader. Som tur är så har jag en väldigt stöttande BM och sambo. Min första prioritering har varit att min dotter ska få i sig tillräckligt med mat och vara mätt😊

2019-06-28
Cecilia330
Cecilia330
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...