App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nattamning och sömn

Hej, Min lilla flicka på 8 månader har alltid velat snutta på bröstet mycket. Nu har hon en fas igen där hon vill ligga med bröstet hela tiden när hon sover.. Funderar på att försöka sluta med nattamning och även försöka få henne sova i spjälsäng på natten, just nu sover hon med oss. Tips och råd till hur man kan vänja bort smidigast. Vill helst inte det ska ske med massa gråt och skrik.

2019-06-27
Kokoboko
Kokoboko
Barn på 1 år och 8 månader

Vår 6,5månaders har också ammat för att kunna somna om vid varje uppvak på nätterna, och det var i princip varje timme. Till slut var det ohållbart, jag var helt förstörd. För två veckor sedan fick vi rådet från bvc att sluta nattamma. Vi har innan detta också försökt introducera en ordentlig nattrutin. Jag och min sambo delar nu på nätterna så en av oss sover på soffan med öronproppar. Började med detta för lite mer än en vecka sedan, och för några dagar sen lade vi även till att han alltid skulle sova i spjälsängen (hade tidigare växlat mellan vagn, spjälsäng och vår säng). De senaste tre nätterna har han sovit mellan 5-8 timmar i sträck, efter en amning vid 04-tiden somnat om i spjälsängen igen 2-3 timmar till. Kan knappt tro att detta är sant efter att ha sovit så lite dessa 6 månader. Hoppas det kanske gav nåt tips och att det löser sig för er också snart!

2019-07-01
Thereseemlinden
Thereseemlinden

Åh ska prova med vatten idag. Hoppas det funkar. Inatt låg hon hela natten och snuttade. Vill bara få lite mer sömn nu

2019-07-01
Kokoboko
Kokoboko
Barn på 1 år och 8 månader

Tack för ditt svar. Tyvärr vägrar mannen ställa upp hela natten, så det alternativet finns inte för mig. Ska prova med täckande kläder. Hoppas det på något sätt går, börjar bli frustrerad knappt fått sömn senaste tiden

2019-07-01
Kokoboko
Kokoboko
Barn på 1 år och 8 månader

Jag hade taighta kläder upptill och sen erbjöd jag vatten som hon accepterade. Det var några jobbiga nätter och sen fungerade det bra.

Om det fungerar så låt din kille/man få ta de tre första nätterna så inte mjölklukt finns i närheten.

2019-06-28
ma78
ma78
Barn på 2 år och 7 månader

Jag har varit levande napp till mina 2 döttrar, vilket mestadels funkade bra, men tillslut lessnar man ju. Vi har gjort så att jag har sovit på soffan ett par nätter när vi bestämt oss för att sluta amma, och pappan har tagit hela nätterna själv. Då slipper bebisen bli frestad, och man slipper neka bebisen tutten hela natten. Detta har funkat mycket bättre än förväntat. Sen har jag haft "heltäckande" topp på mig (typ t-shirt som går högt upp på halsen). Och just det, jag har slutat amma på fredagar, så kan man ta lite sämre nattsömn om man ändå är ledig ett par dagar. Lycka till!

2019-06-27
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...