App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

BLÖJUTSLAG

Det är så att min dotter på 5 månader har fått blöjutlsag (andra gången) bvc har tittat å säger bara fortsätt smörja... har prövat: inotyol, silon, bepthapen, mini derms baby rash spray, ja känns som allt.. vår ordinarie bvc är på semster å hon som år istället verkar ha noll koll.. Så har ni nå super tips? Vi luftar också. Känns som ingenting hjälper och det bara blir värre.. det är över hennes puppa, ner mot rumpan och på låren.. Mvh Mamma som behöver tips och trix!!

2019-06-26
Ninafliina
Ninafliina
Bebis på 15 månader

Har du provat att byta märke på blöjorna?

2019-07-02
JossanA
JossanA
Gravid i vecka 14

Lufta lufta lufta det enda som hjälper är att låta vara utan blöja så mkt det går. Min dotter hade sådant ibland när hon va bäbis, så fort jag såg tendenser till blöjexem fick hon va utan blöja o utan salva. Jag bytte blöja ofta o smörjde bara med salva till natten. Sonen har en helt annan typ av hud o hade nästan aldrig blöjexem. Nu är dom större o blöjfria som väl är. Lycka till.

2019-06-28
1rema
1rema
Barn på 3 år och 11 månader

Dottern hade liknade med i den åldern. Om det ser lite upphöjt och rödprickigt/flammigt ut är det troligtvis svamp. Superbra att lufta rumpan och hålla torrt men ibland räcker tyvärr inte det. Gjorde en kur med Cortimyk (som innehåller lite kortison), stryka på tunnt med salva på utsatta områden morgon och kväll i 2 veckor sen kan man fortsätta någon vecka men bara en gång om dagen. Blir ganska snabbt bra men man ska ändå fortsätta behandlingen ett tag till. Tog på Inotyol i rumpan för att skydda huden till natten då dottern ofta hade på blöjan lite längre. Blir ju lätt fuktigt och instängt i blöja speciellt nu när det är varmare sommarväder och det älskar tyvärr svampinfektioner i huden.

2019-06-27
Sahra11
Sahra11
nyfödd bebis

Har du testat med kroppspuder istället? Jag uppldver att fukteksem blir värre av allt smörjande. Kör istället puder vid varje blöjbyte, tvätta med vatten och ev babyolja istället för våtservetter och smörj sen in tjockt lager varje kväll med ex bephanten el inotynol.

2019-06-27
viva91
viva91
Bebis på 9 månader

Tror nog att det kan vara svamp, prova med en receptfri salva och kom bara ihåg att smörja 2-3 dagar efter att det försvunnit. Min lilla tjockis fick svamp flera gånger som bebis.

2019-06-27
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader

Bvc och läkare brukar inte ta sånt på allvar här iallafall det ör fruktansvärt. Min son gick med massa utslag inte på rumpan då. Utan benen och så. De sa ba smörj in bara smörj in. De gick inte bort på 6 månader. När jag gick till en vanlig vårdcentral dem skrev ut en kräm
På recept och gissa vad ? Det gick bort på 8 dagar allt . Han fick lida i 6 månader av deras ”det är nog inget farligt”

2019-06-27
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år

Min äldsta hade väldigt lite utslag, men min yngsta fick helt plötsligt massa röda utslag. Jag försökte också smörja och lufta hela tiden, men när bvc sa att det var svamp testade vi med svampsalva och då blev det snabbt bättre. Googla på det och se om du tror att det är svamp.

2019-06-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 10 månader

Skulle de kunna vara.. får pröva med svampsalva å kolla om de blir bättre.. Konstigt bvcsköterska å läkaren vi träffa igår inte sa något om det..

2019-06-26
Ninafliina
Ninafliina

Ska självklart inte vara under •det ska vi fira!

Bet om ursäkt, fattar inte hur man byter haha

2019-06-26
Ninafliina
Ninafliina

Kan det vara svamp?

2019-06-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...