App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälp med kläder till nyfödd!

Hej! Undrar hur ”alla” andra gör, är gravid i v.38 och snart närmar det sig :) har inte packat min väska än till BB, känner mig velig till vad ska man ha med sig? Vilka storlekar? Läste någonstans att strl 52 kan ju bli för litet (vet ju ej hur stor bebis är) att det var bra att ta med sig olika storlekar? Vilka kläder hade ni med er som födde under sommaren? Och sen undrar jag hur ni andra gjort med kläder ni köpt/fått tvättar man upp allt? Jag har bara köpt/fått nytt då ingen i min närhet har småbarn, tycker ni man ska tvätta upp allt eller ta några plagg i taget ifall bebis växer ur? Har kläder i str 50/52 56 och 62 :) allt från kortärmade bodies, långärmade, byxor och små tröjor. Känner mig lite vilsen :) tacksam för svar! Kram

2019-06-26
Annie08
Annie08
Bebis på 8 månader

Hej. Jag packade med kläder i olika storlekar. I storlek 50 och 56. Då vi hade lite små komplikationer under förlossningen och vi vart kvar på barnintensiven i 1 vecka och dottern fick antibiotika så fick vi inte på henne kläder alls så vi körde mycket hud mot hud och hade henne i filtar. Jag hade behövt packa mer kläder till mig och pappan men tur så fanns det en tvättmaskin man fick låna på sjukhuset. 😊 Glöm inte att packa med mjukt toapapper till dig då man är ganska öm efter förlossningen 😉

2019-07-29
Jenni8
Jenni8
Bebis på 10 månader

Som en tidigare skrev, finns jätte bra ”packa BB-väskan” listor på nätet. Bara googla :) (glöm inte det mjuka toapappret hemifrån, det var gött att ha så man slapp sandpappret på sjukhuset)

När vår dotter föddes visade det sig på dag 2 att hon behövde en von rosenskena. Detta innebar att de kläder vi hade med (mestadels plagg i storlek 50) var att glömma. Hade även med i storlek 56 men det gick inte heller. Så min mamma fick komma med plagg i 62 till oss..
Nu är ju detta inget man direkt räknar med att det ska hända och hade inte detta hänt hade kläder i storlek 50 varit det perfekta.

Mitt tips: ta med lite av varje. De är så smått och tar ingen plats. När vi åkte hem från BB var det smällhett ute, så en långarmad body och byxor räckte gott. Och en tunn liten mössa :)

Lycka till!

2019-07-21
JosanGosan
JosanGosan
Bebis på 11 månader

När jag hade ett sommarbarn så hade jag en body och byxa när vi åkte hem. Jag har ärvt mycket kläder och då behöver man ju inte tvätta det men annars så har jag ofta tvättat nya kläder när de var pyttisar.

Min sista bebis fick ha pyjamas mest hela tiden eftersom det var en liten tjockis som fick märken av alla kläder som satt åt.

2019-07-03
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Glömde skriva att jag tvättar allt nytt! Dock tvättar jag aldrig nya kläder till mig själv, förutom underkläder och sängkläder.

2019-07-03
xMariax
xMariax
Gravid i vecka 23

Hade ett set i stl 50 med oss men det var för stort! Men pyjamasen fick funka lite som en overall på vägen hem samt filtar. På BB hade vi aldrig mer än blöja i alla fall då han ändå låg i våra famnar i princip hela tiden :-) Men jag läste ett tips någonstans att ha typ pyjamas/onesie i stl 50, 56 och 62 med sig, alltså en i varje storlek. Hade knappt köpt på oss några kläder alls innan då det är så svårt att veta hur små/stora dom är. Dock fick min mamma stressköpa ett par bodies i stl 44, men dom växte han väldigt fort ur. Sen fick vi kläder av nära och kära när han kommit hem samt shoppade online så man slapp gå ut när han var nyfödd.

2019-07-03
xMariax
xMariax
Gravid i vecka 23

Mina tjejer har varit 50 och 51 cm så jag tar med strl 50 till sjukhuset. Det är ju ingen katastrof om ärmarna eller benen skulle vara lite korta.

2019-07-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Mina tjejer har varit 50 och 51 cm så jag tar med strl 50 till sjukhuset. Det är ju ingen katastrof om ärmarna eller benen skulle vara lite korta.

2019-07-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Jag är också gravid i v 38 och har precis packat väskan. Jag har tagit med lite blandat till bebisen, men nu när jag tänker efter är det nog bara långärmat. Men även om det skulle vara varmt när hon föds så är det ju inte riktigt så att bebisar svettas ändå. Man ska ju liksom bara hem från sjukhuset så de behöver inte ha de "perfekta" kläderna. Jag har tagit med några omlottbodies, byxor och nån pyjamas/sparkdräkt.

När det gäller tvätt av kläder så var jag mer noga med första barnet (väntar tredje nu) och första kläderna. Allteftersom släpper man på det där och tillslut så struntade jag i att tvätta nya kläder.

2019-07-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Det finns jättebra listor på nätet över saker att ta med, tror inte vi saknade något

Vår son föddes visserligen i vintras. Hade läst att man skulle köpa de kläder i strl 56 och några få strl 50. När sonen kom vägde han strax över 3000 g och kunde inte ha 56 förrän han var 2 månader. Fick skicka svärmor till stan!

2019-07-03
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...