App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gröt 5 månader

Vår son på 5 månader fick för ett par veckor sedan smaka Sempers milda havregröt havregryn och då han tyckte det var kanongott tyckte BVC-tjejen att vi kunde ge honom en liten portion på kvällarna men vi skulle ha koll på att han inte blev förstoppad. Vi har gett en liten portion nu i någon vecka och han är som vanligt i magen. Det som förvirrar mig är att det står i boken om mat från BVC att man inte ska ge gluten mer än pyttelite någon gång i veckan och sucesivt öka. Gröten innehåller ju vetemjöl...

2019-06-25
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 16 månader

Ja det borde nog vara så! Står långt ner i innehållsförteckningen så är nog ytterst lite vetemjöl. Vi började ett par dagar med en liten sked men han blev tokig när han inte fick mer så nu för vi 1/2 portion, 1/2 dl vatten och 2,5 msk pulver. Hon sa att det var okej men nu när jag läst lite blir jag osäker.

2019-06-26
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 16 månader

Vi ger också vår 5,5 månaders havregröt från fyra månader (Nestle mild havregröt). Började med små smakprov och är nu uppe i hela portioner. Han gillar det och är inte förstoppad (ganska hård dock men verkar inte ha ont av det) så vi fortsätter. BVC tyckte det var bra att introducera gluten redan från fyra månader men öka långsamt, vilket vi har gjort.

2019-06-26
Thisisemelie
Thisisemelie
Bebis på 16 månader

Hej, jag ger min 5månaders den havregröten som är avsedd från 4mån , han tycker det är jättegott så han har fått både morgon o kväll , ingen förstoppning men märker ju att han e lite hårdare än vanligt. Det här med gluten kan ju inte vara nån fara då det ska va så lite i den gröten och sen tänker jag att det skulle väl inte stå från 4mån om det inte va ok att ge ??

2019-06-26
Mikis
Mikis
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...