App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta med amningsnapp.

Hej! Har en son på 3 månader och helammar. Fick i stort sett noll hjälp med amningen på BB och då sonen hade svårt att ta tag fortfarande efter 3 dygn så fick vi med oss en amningsnapp hem. Nu till problemet. Jag HATAR DEN. Känner mig totalt isolerad, vågar knappt lämna huset med lillen då jag inte vågar amma offentligt med nappen. Har gått hem tidigt ifrån föräldragrupper osv för att jag inte kan amma där. Vågar knappt amma hemma inför partnern utan går ofta undan och sätter mig i sovrummet, eller virar in oss i massa filtar, vilket är väldigt opraktiskt de dagar det är varmt. Jag skäms enormt över nappen. Känns som det är något jäkla fel på mig då jag i stort sett använder den som "protes". Det är också bökigt då nappen läcker och jag tappar den nattetid då jag liggammar = får leta igenom hela sängen när jag vaknar och lillen vill ha mat för andra eller tredje gången. Vi har fått lite hjälp på BVC med detta, och då tog han tag och sög utan napp. Så han KAN. Problemet tycks vara att han hellre har nappen där... Vår BVC sköterska har nu gått på semester... Hur tusan ska jag bära mig åt för att lyckas amma honom helt hemma utan amningsnapp??

2019-06-25
rebeccaedling
rebeccaedling
Bebis på 12 månader

Åh jag känner med dig! Exakt samma här men precis som nedan skrev en dag bara släppte allt. Jag tänkte att jag aldrig fri den, skämdes med, ville inte gå ut bland folk. Men en dag så bara provade jag att enbart erbjuda utan nappen och hen bara sög sig fast ordentligt. Visst inte utan skrik och mjölk överallt. Jag får fortfarande "lägga in" bröstet i munnen på hen men så värt det, vi jobbar på tekniken :) det kom runt 3 månader.

2019-07-07
Johannaske
Johannaske

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-07-07
Johannaske
Johannaske

O vad jag förstår dig helt . Alltså jag drog mig också undan allt nör jag skulle börja amma. Jg kände mig så äcklig med och massa. Men han kunde inte amma från mina bröst så jag va tvungen . Vet du hur det gick till för mig: efter ca 3 månader. Jag vaknade. Alltså jag vakna med att min pojke hade tagit i mitt bröst å jag amma utan nappen. Jag tyckte de va så konstigt å tänkte är det verkligen sant. Efter 3 månader är de sant.. men jag fortsatte att hålla i amningsnappen i fickan el vart jag än gick. Trodde verkligen jag skulle tlllbaka till det men nej. Äntligen blev jag ”fri” med amningen..
men jag hade nog problemet med att han inte tog tag i mitt bröst sedan BB. Men eftersom
Din kan ta tag i ditt bröst
Men vill bara inte..

Sååå kämpa Alltså låt han” kämpa, gråta lite, alltså tills han verkligen tar bröstet utan nappen. Varje gång. Typ visa inte länhre att det finns en napp kanske? . Vet inte så mycket .. ville dela mest min historia om att jag varit exakt i samma sits som du. Gick ifrån allt bara för att amma. Vågade aldrig visa. Skämdes. Skämdes inför mannen också.

2019-07-07
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Skulle verkligen tipsa om amningshjälpens slutna grupp på fb, där kan du söka på amningsnapp och få massor med tips.
Det är mer vanligt än man tror, jättemånga som använder amningsnapp i början.
Prova ta bort den när barnet ätit lite och se om det går att amma klart utan. Men kolla verkligen in fb-gruppen och lycka till!!
PS. Tycker absolut inte du ska skämmas!

2019-07-07
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...