App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur får jag mitt barn att bajsa på pottan?

Har börjat potträna vår tvååring som varit intresserad av toaletten och pottan ett tag. Vi är inne på dag tre här hemma och hon har fått springa runt naken med pottan nära till hands. Allt har fungerat super hittils! Nu springer hon till pottan själv och kissar eller säger till när vi är ute. Om hon har trosor på sig hamnar det lite pyttelite kiss i trosan varje gång och resten hamnar i pottan. Men bajsa vägrar hon göra i pottan och hon blir helt förstörd igår när det kom bajs på golvet. Hur har ni andra gjort för att inte få kiss i trosan när man är ute? Och har ni något tips för att få barnet att bajsa på pottan? Vi säger att "nästa gång hamnar bajset i pottan istället" och gör ingen större grej av det..

2019-06-25
Okonkret
Okonkret
Bebis på 10 månader

Min lilla kan inte heller bajsa på pottan, fast hon försöker. Har hamnat på golvet en gång men annars har hon blöja ibland. ( Hon ska trostränas när storasyster börjat förskolan om det inte går av bara farten innan)

Min stora tjej, fyller snart 4, har precis slutat med blöjan men hon kan inte heller bajsa på toa eller potta, hon vill stå upp och gör det inne i ducshen, ibland utomhus också( fast vi bor så pass avsides så det fungerar ändå) Det kommer fungera en vacker dag och tills dess får det bli som det blir tänker jag.

Med min äldste så bajsade han i blöja ett bra tag efter att han lärt sig kissa på toa, men han gjorde det nästan alltid på morgonen så det var lättare då, annars bad han om en blöja och sen efter ett tag så fungerade det på toan det med.

2019-06-25
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

ha alltid med extratrosor i väskan och gör ett slags belöningsschema när hon bajsar på toaletten. Köp fina klistermärken som hon för sätta upp på en tavla inne på toan exempelvis när hon bajsat(funkat här)☺️Lycka till

2019-06-25
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...