App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Spädbarn med mycket gaser

Hej, Har en 4,5 veckor gammal pojke som de senaste veckorna haft problem med sin mage. Jag helammar och vi ger honom Sempers droppar, miniform och vattenbaserade D-droppar. Han gallskriker sällan men man ser att han har ont, är orolig, kvider, spänner sig och blir alldeles röd i ansiktet. Särskilt tydligt är detta på morgonen vid 03.30 då han pruttar som en vuxen man, vilket resulterar i att ingen av oss sover. Vad beror detta på? Han bajsar mycket och när gaserna är som värst hjälper jag honom genom att använda termometern i rumpan (då kommer både det ena och det andra). Någon med liknande erfarenhet och tips?

2019-06-25
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 10 månader

Vår son hade kolik fram tills han var 3 månader, och det som lindrade hans besvär var pysventil. Det fanns ingenting som hjälpte helt, men pysventil hjälpte honom att få ut de värsta gaserna.
När vi fick konstaterat att det var kolik fick han gå på akupunktur, vilket också lindrade en del.
Men du kan ju testa att låta bli att äta gasbildande mat eftersom du helammar :)

2019-07-27
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Hade exakt samma problem med min lilla, slutade äta lök och då lugnade magen sig. Så kan vara värt att testa ☺️👍🏻 Han är snart 6 månader och magen reagerar fortfarande på om jag råkar äta lök.

2019-07-27
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Vi brukande ‘cykla’ väldigt mkt, samt ta bägge knäna upp mot magen och trycka lite försiktigt. Då brukade det hända en del. Ibland roterade vi knäna mot höger sida i en cirkel. Detta var det enda som hjälpte för oss. Han mådde så mycket Bättre av detta. Hoppas det på något sätt kan hjälpa. 🤞🏼

2019-07-26
JaAj
JaAj
Bebis på 17 månader

Hade/Här samma problem med våran dotter. Det som fungerade bäst var pysventil, har räddat oss många gånger. Utöver det så var det att ha henne i sjal eller liggandes på mage på pappans arm samt timmar av magmassage.
Hennes mage var kaos fram tills 4 1/2 månad ungefär. Nu blir den bara bättre och bättre. Hoppas det löser sig fint för eran lilla!

2019-07-26
Feb2019
Feb2019
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...