App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid och äter levaxin

Hej på er! Jag gör ett försök till att se om man kan hitta fler i min situation. Vi har nyligen fått glada besked om att vi nu väntar barn och jag är i skrivande stund i v.6 (5+5). Jag har dock en oro som sitter i kroppen gällande min medicinering som ska vara väldigt viktig att reglera under tiden som gravid. För några år sen opererade jag bort hela sköldkörteln pga struma och överproduktion av sköldkörtelhormonet och eftersom det är ett livsnödvändig funktion i kroppen ersattes det av medicinen levaxin. Jag har hittills upplevt att BMM tagit vår situationen på stort allvar och jag fick redan samma vecka jag ringde åka in för blodprov med telefonsamtal dagen efter gällande prognos. Då behöver jag inte reglera dosen men efter att gå läst flera trådar om okunnighet inom vården så sitter oron fortfarande kvar. Min största rädsla är att bebisen får för lite av vad den behöver och inte utvecklas rätt. Har något goda erfarenheter gällande graviditet och levaxin?

2019-06-24
Kimsan8
Kimsan8
Bebis på 10 månader

Jag har inte tagit bort min sköldkörtel men äter alltid leva in ändå pga underfunktion. Jag fick barn för snart 1 är sedan och det enda var att jag fick ta prover en gång i månaden (tror jag) och var tvungen att öka dosen. Efter att vår son föddes var det täta kontroller till en början och nu är jag tillbaka där jag var innan jag var gravid 😊

2019-06-26
HildaEriksson
HildaEriksson

Jag kanske inte skrev varannan vecka heller, men jag fick för mig att jag skrivit det. 🙈

2019-06-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 17 månader

Det låter ju jättebra. Nu när jag kollar bakåt så lämnade jag nog prover 1 gång/månad fram till v 25, inte varannan vecka som jag skrev först. Tror inte du ska oroa dig, många kvinnor äter ju Levaxin och så länge man har koll på värdena så tror jag inte att det är någon fara. :)

2019-06-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 17 månader

Ja det uppskattas väldigt mycket!
Okej, man är ju bara väldigt orolig för allt i det här stadiet. Så väldigt tidigt och vi planerade inte graviditeten men nu när vi är här så önskar vi inget annat. Har redan tagit blodprov för att se om jag behövde öka dosen innan första träff med BM. Behövdes inte. Sen som jag har förstått det genom telefonsamtal med läkare så kommer jag testas var 6e vecka. Hela graviditeten!

2019-06-26
Kimsan8
Kimsan8
Bebis på 10 månader

Ja, det är förstås stor skillnad... men jag ville ändå svara med den erfarenhet jag har av själva medicinen och provtagningar. Jag tror faktiskt inte att jag frågade om ma:t kunde bero på hypotyreosen, det var inget som nämndes. Jag är ju nu gravid med 3e barnet och har bara drabbats av ma 1 gång, så det var nog av en annan orsak. Hur ofta ska du gå och lämna prover?

2019-06-25
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 17 månader

Tack för ditt svar! Det tycks ändå skilja lite på våra situationer, som jag förstår det är du inte medicinerad efter graviditet utan bara under. Jag måste äta Levaxin vardagligen eftersom jag inte har någon sköldkörtel. När du fick MA, kunde de spåra det till någon särskild anledning som hade att göra med brist på sköldkörtelhormonet? Det är precis sånt som oroar mig..

2019-06-25
Kimsan8
Kimsan8
Bebis på 10 månader

Jag behöver Levaxin när jag är gravid (en dotter född -15, en graviditet som slutade i MA -18 och nuvarande graviditet). Under min första graviditet -11 vet jag inte om det ens testades för... Jag har hypotyreos i släkten. Har dock inte haft symptom överhuvudtaget och märker heller alltså ingen skillnad efter att jag börjar med Levaxin. Hursomhelst så har jag fått lämna blodprov fram till v 25 och därefter avslutas provtagningarna om värdet ligger stabilt. Jag brukar klara mig på 50 ųg Levaxin och slutar efter förlossningen.

2019-06-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...