App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

5 veckors otrösterligt ledsen

Hej. Vår lille son har haft magproblem med gaser i ett par veckor, han får minifom droppar och semper magdroppar. Vet inte om det hade någon effekt, men vågar inte sluta att använda de. Har även gjort olika försök att undvika olika mat så hans magknip inte beror på det. Jag har helammat fram till ca 1 vecka sedan då verkade han inte bli mätt på min bröstmjölk så vi komplementerade ett kvällsmål med ersättning (han åt då 60-120 ml / gång). Igår natt började han bli otrösterligt ledsen. Han ammade som han brukade under hela natten och förmiddagen. Under ca en halv timme på förmiddagen låg han nöjd och tittade runt sen blev han ledsen och otrösterlig igen. Nu sedan 15 igår har han fått enbart ersättning (tänkt att min mjölk gjorde honom att få ont), han har fått nan 1 och inatt fick han semper lemolac. Han vaknar och är fortfarande otröstlig han slutar att skrika när man ger honom mat och nu på nattenhar han sovit 1.5-3 timmar isträck (har somnat vid flaskan och har inte vaknat vid rapningen). Har testat de vanliga bovarna för varm för kall,ny blöja, närhet, gungande (vilket lyckades i 30min när han var i bärselen), lugn och ro mm. Jag vet inte vad mer jag ska göra och BVC är ju stängt idag. Just nu sover han på min mans bröst medan jag pumpar ut min mjölk, vet inte vad jqg ska göra om det fortsätter idag igen. Någon som har npgot råd? Är det löjligt att kontakta öppna vc?

2019-06-21
Paw83
Paw83
Bebis på 10 månader

Vår son hade kolik i 3 månader och det enda som hjälpte för honom var akupunktur. Det tog inte bort koliken, men det lindrade den mycket!
Nu vet inte jag om din bebis har kolik (hoppas för er skull att er bebis inte har det såklart)🥰

Om det är magen som spökar kan man testa kolikmassage också för att hjälpa till att få ut gaserna.
Vår BVC-sköterska sa att det var viktigt att göra massagen ”åt rätt håll” så att det inte gav motsatt effekt, alltså att du ska gå åt det hållet tarmarna går eller vad man säger.

2019-06-29
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Du har fått många bra tips om matningen och kosten, hoppas att något av det har hjälpt! Det kan också vara bra att veta att det första utvecklingssprånget (av många under första levnadsåret) sker när barn är cirka 5 veckor gammalt och vid varje språng blir barnet ofta mer ”krångligt”, ändrar sina rutiner och kräver mer närhet. Jag upplevde en stor skillnad från en dag till en annan när vår minsting blev helt otröstlig och gallskrek ett par kvällar i rad. Läs gärna på för att vara förberedd vid nästa språng som är redan i 8:e veckan: https://www.google.se/amp/s/kalifornienmamman.wordpress.com/2014/09/14/utvecklingssprang-aka-wonder-weeks/amp/

2019-06-27
Emsan81
Emsan81
Bebis på 10 månader

Det kan vara allergi mot komjölk. Får han mer ont av ersättning än bröstmjölk? Det fick min dotter men jag tänkte att det var för den va svårsmält bara.

Ring bvc och rådgör om att ev utesluta komjölk ur kosten helt under en period.

Pysventil är väldigt bra att ha hemma med. Du kan även avbryta ammningen/flaskmatningen och rapa emellan för att få ut så mycket luft du kan.

2019-06-21
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Inte alls löjligt att kontakta vc om du är orolig!
Nan var mildare för våran son, han kräktes mycket av lemolacen men det kan givetvis vara olika. Han fick väldigt ont i magen när jag hade druckit mjölk så det fick jag sluta med. Kvällarna var hemska men en glad kille på dagarna.
Testat magmassage? Finns instruktioner på hur man gör på 1177.se
Vi bytte även napp och nappflaska då vi märkte att han svalde väldigt mycket luft och kort därefter upphörde magontet på natten :-)

2019-06-21
xMariax
xMariax
Gravid i vecka 23

Det kan vara att han reagerar på ersättningen, speciellt om man blandar flera märken så kan hans mage säga ifrån. Kanske ska du prova att bara amma och istället väldigt ofta? Kanske mjölkproduktionen ökar då och han får i sig mera mat. Då får han även närhet, hud mot hud på köpet vilket alltid är en bra idé när bebis har ont. Ta bort all mjölk och sån mat i din kost som ger upphov till gaser bara, för att vara på säkra sidan liksom. Bebisar brukar vilja äta ofta ofta när dom har ont så kanske därför du uppfattar det som att du inte har tillräckligt med mjölk? Vår bebis skrek nästintill konstant i 6 månader men när de är såhär pass små så är det mycket vagga och hålla nära som gäller. Våran blev någorlunda nöjd i bärsele och gillade musik. Att ha bebis mage mot mage när man ligger ner kan va skönt tryck mot magen så smärtan lättar lite. Prova inte för mycket tips och råd på samma gång gällande att ge bebis typ olja osv i maten. Man håller inte koll på vad som orsakar smärta eller tvärtom då, ta isåfall ett tips i taget men när han är såhär liten så tycker jag du ska vara väldigt försiktig och inte ge olja, messmör etc utan vänta isåfall tills han blir äldre.
Prova köp pysventil och kolla om det sitter fast gaser? Kolla upp kolikmassage på Youtube och se om han får ut nå gaser då. Allt kommer lösa sig tids nog, ibland har bebisar ont och det som är lösningen är ibland bara att vagga, vyssja, bära och hålla om. Kanske sjunga lite samtidigt också. Som sagt, vi hade det i månader dygnet runt men det kommer gå över jag lovar. Lycka till 🌸
2019-06-21
EB00
EB00
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...