App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Försöka själva, eller letrozol?

Hej! Jag och min sambo planerar att försöka bli gravida. Jag har PCOS, och väldigt glesa menstruationer (0-4 ggr/år) naturligt. Har ätit p-piller i ett halvår drygt, då min läkare ville att jag skulle göra det för att minska risk för livmodercancer (?). Jag mår otroligt mycket bättre med p-piller, då mina värsta pcos-relaterade symtom minskat, bland annat behåringen som minskat drastiskt. Min fundering är om det är värt att åtminstone försöka bli gravida på egen hand, eller om jag ska kontakta läkare för att diskutera om jag kan få letrozol utskrivet. Sambon vill helst att vi försöker själva först, men jag tycker det känns hopplöst då jag så sällan har mens/ägglossning själv. Jag är bara rädd för att vi kommer gå väldigt länge utan att kunna bli gravida på egen hand, och att mina pcos-symtom dessutom kommer bli värre under denna tid. Hur hade ni gjort? Åtminstone testat själva, eller kontakta läkare på en gång? Vet att man i normala fall ska ha testat bli gravida i minst ett år för att få letrozol utskrivet (eller hjälp med att bli gravida över huvud taget), men att det ibland görs undantag för folk med bland annat pcos. Någon som varit i samma sits? Hur har ni gjort? Ja, jag vet inte om ni hänger med i min osammanhängande text. Känner mest att tankarna snurrar, och att jag skulle bolla lite tankar.. :)

2019-06-17
keizer
keizer
Gravid i vecka 26

Inte riktigt samma situation men försökte få barn i 5år innan vår son blev till med hjälp av stimulering. Det va ett avbrutet ivf-försök. Diagnoserade som oförklarligt barnlösa, dvs inget ”fel” på varken mig eller mannan, men jag tänker ändå inte försöka på egen hand med barn nr2. Kommer be om letrozol direkt för uppenbarligen så tar det tid för oss. Så om jag var du/ni skulle jag ta hjälp direkt

2019-06-17
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 36

För oss tog det lång tid att få hjälp pga långa vårdköer. Varför inte kontakta och höra vad de säger och under tiden är det bara att köra på, händer det naturligt så blir det ju en rolig överraskning, och om inte så är bollen iaf i rullning.

2019-06-17
Millisekund
Millisekund

Vi försökte själva i 4,5 år med ett MA i bagaget, innan det åt jag p-piller. För oss tog det väldigt lång tid, i april tog vi kontakt med carl von linne kliniken fick en tid i maj och fick direkt utskrivet letrozol, ovitrelle & lutinus och om 2 dagar är det test dag för grav test.
Om du vet att du har väldigt få ägglossningar så skulle jag nog be dig prata med gyn för stimulering. 💕

2019-06-17
wilmaisabella
wilmaisabella
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...