App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

P-stav eller p-piller?

Jag ska snart träffa min barnmorska för att skaffa preventivmedel och jag velar mellan p-piller eller p-stav. Om ni har eller har haft något av detta så kan ni gärna dela med er ut av vad ni tyckte om det, fördelar/nackdelar.

2019-06-16
Mirandas
Mirandas
Bebis på 10 månader

Jag hade p-piller under många år, vilket funkade ok förutom att hormonbalansen var totalt kaos i perioder. Provade p-stav under ett årstid (för länge sen), men fick aldrig det att fungera. Blödde sammanlagt under 6 månader och fick prova två tablettkurer för att förskjuta mensen, men det blev ingen ordning på det alls.
Sista 2 åren innan vi skulle börja försöka få barn så använde jag p-ring, vilket fungerade jättebra. Fick en mycket jämnare hormonbalans. Nu frågade du ju inte om p-ring, men jag kan verkligen rekommendera det :)

2019-07-27
CarolineP
CarolineP
Bebis på 7 månader

Jag skulle säga det beror på, jag själv har använt p-piller i 7år har fungerat bra ända tills nu skulle jag vilja säga då jag har en lite bulle i ungen nu och inte slutat med dem. Men jag är lycklig för det =D

2019-07-25
EmiliaHedström
EmiliaHedström
nyfödd bebis

Jag har satt in en p-stav för ett par månader sen, tycker att det funkat bra! Har dock fått lite sämre hy i en period nu. Hade minipiller innan men glömde bort att ta dem flera gånger. Det här känns mycket säkrare för min del iaf.

2019-06-18
Flajs
Flajs

Det är ju så olika vad som funkar för vem, men själv var jag väldigt nöjd med p-piller, Azalia närmre bestämt. Upplevde inga biverkningar mer än att jag slapp mens och mensvärk så länge jag använde dem men det var ju enbart en bonus. Kan inte komma på nån nackdel mer än att det kan va svårt att komma ihåg att ta ett piller varje dag.
Skulle testa p-piller först om jag var du, för då kan du sluta när du vill om du skulle må dåligt av dem. Jobbigare att plocka ut nåt som är inopererat.

2019-06-16
Emmus
Emmus
Bebis på 9 månader

Ja spiral är helt uteslutet. Det är inget för mig känner jag, så det står mellan p piller eller p stav :)

2019-06-16
Mirandas
Mirandas
Bebis på 10 månader

Jag hade p-piller eller minipiller förut, det funkade mycket bra. Är spiral uteslutet? Jag har haft både hormon och koppar, bägge funkar bra. Medd hormonspiral kan man bli helt utan mens. Med koppar blöder man mycket...

2019-06-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...