App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Cykel hjälm (igen)

Provar skriva igen då man inte kommit in på tråden. Hur fungerar de med cyklar och cykel hjälm på era barns förskolor? Vårt barn hade ramlat av häromdagen och slagit i bakhuvudet. Jag frågade personalen om hjälm och fick svaret att de används inte pga tidsbrist. Man hinner inte ta av och på. Detta är ändå en säkerhets fråga anser jag. Så hur fungerar de hos er andra?

2019-06-15
Mars2017
Mars2017
Barn på 3 år och 8 månader

Ja, absolut kan de slå sig rejält. På min yngsta dotterns gård är det asfalt och dessutom minst en ganska rejäl backe. Vet att jag frågade vid inskolningen om de har hjälmar men pedagogen svarade lite halvt skamset att de inte har det.

2019-06-15
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 16 månader

Ja jag har oxå uppfattningen att man inte använder hjälm. Och visst det är trehjulingar men olyckan kan ändå vara framme då de är asfalt. På vintern är man noga med att ha hjälm om man åker pulka eller de är halt på gården. Vad är skillnaden egentligen? Ett barn kan slå sig på både en trehjuling och på vintern... Tror oxå att alternativet är att ta bort isf...

2019-06-15
Mars2017
Mars2017

häng en hjälm på hans krok och säg att han inte får cykla om han inte har den på sig?

2019-06-15
8kee6
8kee6

Jag tror faktiskt att det används ganska sällan på förskolor, dels för att det oftast är trehjulingar och dels för att det sällan är så backigt. Det är ju också en säkerhetsrisk (stryprisk) om barnen börjar leka med annat med hjälmen fortfarande på. Lösningen är nog att inte ha cyklar alls tyvärr.

2019-06-15
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...