App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Villa eller lägenhet?

Jag och min sambo har haft villan i snart 4 år och känner att den tar för mycket energi av oss. Alltid ska något fixas med, känner att vi inte hinner med våra 2 småbarn som vi hade velat. Vi har nu varit på några visningar av bostadsrätter närmare centrum och det känns helt rätt. Många frågar om vi blivit galna som gör oss av med huset i förorten för lägenhet i staden. Men vi vill ha mer tid med barnen och familjen. Kunna hitta på aktiviteter tillsammans istället för fix på huset, klippa gräs osv.. Lägenheten är på 120 kvm och har en innergård med lekpark. Hur bor ni? Trivs ni?

2019-06-13
Lilsof
Lilsof
Bebis på 16 månader

Vi har två små barn och bor i lägenhet. Vi resonerar så att vi vill ha tiden till barnen och hitta på saker med dom istället för att lägga den på massa saker som rör huset. Sen är det väldigt roligt med lägenheter med tanke att det näst intill alltid är andra barn på lekplatsen så att de har andra att leka med. Visst saknar man att kunna mysa i trädgården ibland, men tycker inte dom stunderna hade varit värt slitet.. vi har ju dessutom mormor och morfars trädgård några kilometer bort att leka i om det är så 😉

2019-06-15
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Jag är uppvuxen i villa och trivs inte alls lika bra i lägenhet. Min man däremot är ju uppvuxen i lägenhet och tycker det fungerar super. Alla är vi olika och man ska göra precis det som känns rätt för en själv.

Vi har precis skrivit på kontrakt för att bygga ett nytt hus på Gotland och kommer således lämna Stockholm om ca 1 år. Så det blir ett nytt häftigt äventyr 😊

2019-06-15
moaeg
moaeg
Barn på 2 år

Vi har alltid längtat efter hus och äntligen kunde vi flytta till en 170 kvm stor villa med drygt 1000 kvm trädgård i höstas. Dock visade sig huset ha så många dolda fel och brister att det från början var mardrömslikt och mycket pengar, tid och energi har gått åt till att åtgärda de värsta sakerna. Alltså har starten inte varit så bra, men hade vi inte haft oturen och fått tag i ett så pissigt hus hade det varit precis det drömboendet vi velat ha i många år. Älskar att barnen kan vara ute i trädgården tex!

2019-06-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Vi bor i hus med trädgård på 4000kvm. Vi hade aldrig stått ut utan robotgräsklipparen, den är verkligen guld! När jag odlar eller hänger tvätt får barnen vara med på baksidan och leka med sina grejer de har där, eller hjälpa mig. Vi älskar att bo som vi gör o skulle aldrig vilja byta det mot nåt. Jag har bott mitt i centrum i lgh m barn och avskydde varje sekund.

Men alla är olika, och det är ju tur, annars hade landet vart överbefolkat istället :). Vill ni bo i stan så är det klart ni ska göra det, det har ju inte era anhöriga m att göra.

2019-06-14
puckoliten
puckoliten

Vi bor i hus på landet och vi kan inte flytta (eftersom vi har lantbruk)

Här är det ok att släppa ut de äldre 2 barnen och låta dem va ensamma ute en stund, vi har byggt staket mot vägen.
Visst finns det mycket att göra på huset och det känns som tiden inte räcker till, men gräsmattan den klipps sådär ibland och vi tar det vi hinner. Men vi har knappt några grannar som kan klaga på att gräset inte är klippt.

Om jag hade varit i er sits så tror jag att jag nog hade lutat mot att flytta, för man kan ju alltid hitta trevliga lekplatser i närheten eller andra roliga grejer man kan göra istället för att klippa gräset.

Jag trivs som vi bor men det är ju lite speciellt också.

2019-06-14
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Vi bor i radhus! En liten plätt med tomt på baksidan och en på framsidan men tillräckligt mycket utrymme för att leka på 🙂 förstår precis vad du menar med att alltid något måste fixas. Känner exakt samma att gräset behöver klippas igen, altanen ska skottas, alltid något att renovera och jag får sån pengaångest så fort jag tror att något pajjat, nu sist trodde vi att våran mekaniska ventilation hade gått men som tur va inte 😅 så ibland känner jag bara fuck it, vi flyttar! MEN i slutändan tycker jag ändå att det är värt det, speciellt på sommaren nu när äldsta är lite äldre och man kan bara låta honom vara ute, se hela tiden och låta honom blåsa såpbubblor eller leka med vatten osv 😃 det bland annat gör det ändå så värt att ha ett litet hus för oss ☺️ men som ovan sa, man gör det som känns bäst och rätt för en själv 🙂

2019-06-13
Seml
Seml
Barn på 1 år och 8 månader

Man gör det som känns bäst för din familj och ni verkar ha hittat er lösning😀Man måste våga och man kan alltid ångra sig. Vi är lägenhetsmänniskor och trivs superbra☺️Vaktmästaren kommer snabbt när något är galet. Dock vill vi gärna flytta till en lägenhet med 2 toaletter,blir lätt kaos på morgonen med 3 småbarn haha

2019-06-13
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...