App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hård mage

Hej på er! Har en kille på snart 8 månader här hemma som är väldigt hård i magen nu har de gått 3 dagar och idag kom de äntligen ut men han får ta i som bara den och han gråter för de gör så ont.. han får mest ersättning( nan sensetive) fortfarande vi byter ut 1 ibland 2 mål om dagen mot gröt/mat . Jag har gett olja,plommon och messmör i maten och massage men de vill inte ge effekt. Så till min fråga har ni tips på vad vi kan göra för att underlätta för honom?

2019-06-12
Loviatar88
Loviatar88
Barn på 3 år och 7 månader

Ge honom aprikosklämmis, det satte sprätt på vår lilla tjejs mage! Jag har också upplevt att hemmakokad katrinplommonpure ger bättre effekt än den på burk!

2021-12-14
MammaS95
MammaS95
Bebis på 12 månader

Tack för alla bra tips, pratade med 1177 idag och dom tyckte inte ja skulle ge micro eller laktulos utan en läkare har kollat på honom. Ja ska jobba på mer måltider till honom . Vatten vägrar han men om ja blandar i liite pärondryck så dricker han får försöka med med de. Tycker så synd om honom att ha så ont och får dåligt samvete att de är pga att ja inte skött maten/vätskan rätt. Har varit mitt i en flytt och renovering så har liksom inte " hunnit "med eller kunnat då han fått följa med på allt. Men nu har vi landat och ja ska bättra mej. Har köpt hem plommonpjre i klämmisar som han smaskade i sej gladeligen. Tack alla =)

2019-06-13
Loviatar88
Loviatar88
Barn på 3 år och 7 månader

Han har inte haft några problem med magen alls sen vi började ge honom lactulos, han är mycket gladare, sköter magen, sover bättre och äter mer än tidigare :)

2019-06-13
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 36

Precis i början när mat introduceras så är ju tarmarna ovana, förstoppning är nästan oundvikligt. Kan även ske när det introduceras nya maträtter fastän man då gett mat ett tag.
Skulle successivt öka fler mattillfällen samtidigt som jag även skulle ge katrinplommon varje dag alt flera gånger per dag, finns som puré/klämmis att köpa. Lactulos och olja gav magknip o gaser hos våran lilla men olika för alla. Skulle även börja ge sempers magdroppar, riktigt bra för magen!. Börja med snällare former av gröt o välling. Vi hade resulax hemma på inrådan av barnläk så att bebis kunde få hjälp när det var som värst.

2019-06-13
EB00
EB00
Barn på 3 år och 10 månader

Min pojke va likadan, han är 8,5 månad nu. Det som hjälpte honom va att ersätta fler mål om dagen så han fick mer mat att jobba med, om du förstår hur jag menar. Sen får han också katrinplommon pure varje dag. Efter det har det funkar super och han bajsar varje morgon

2019-06-13
AmandaochErik
AmandaochErik
Barn på 3 år och 7 månader

Finns fullkornsgröt med katrinplommon som man kan ge från 8 månader. Brukar ge det till dottern vid frukost med lite extra katrinplommonpure eller päronpuré i. Blir också lätt hård i magen. Ge vatten till maten och mellan måltider, mer vätska till tarmen som gör bajset mjukare. Rapsolja i ersättningen hjälper magen att bli lite mjukare med, tar i en tesked per 100 ml ca. Några ml laktulos kan man testa med att ge. Undvik sånt som kan göra magen hård som blåbärspuré.

2019-06-12
Sahra11
Sahra11
Barn på 2 år

Jag är inte förtjust i micro är rädd att de förstör mer men självklart måste han få bajsa så blir de inte bättre genom sånt man kan få i han genom munnen så ska ja ge han de. Laktuols har ja inte prövat men de kanske funkar. Fick din magknip av att få de eller gick de smärtfritt? Ja har fått tagit de själv någon gång å usch va de nyper mej =/

2019-06-12
Loviatar88
Loviatar88
Barn på 3 år och 7 månader

Rapsolja har han fått kanske fel sort ?=/ trodde all olja gjorde effekt. Rivet päron ska ja testa. Jo ja vet vi ligger efter med mat är nog jag som är lite för feg men ska bättra mej. Har haft i 2tsk messmör ungefär.

2019-06-12
Loviatar88
Loviatar88
Barn på 3 år och 7 månader

Hej,
Rivet päron är bra med! Hur mycket messmör har du gett och vilken olja har du testat? Sen skulle jag nog absolut rekommendera att ha fler mål vanlig mat, så tarmarna verkligen får komma igång och arbeta. Lycka till!

2019-06-12
FruDejehed
FruDejehed
Barn på 3 år och 3 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-06-12
FruDejehed
FruDejehed
Barn på 3 år och 3 månader

Hade samma problem med min son, testade allt. Fick ändå använda microlax varje dag tills min syster tipsade om lactulos, 10ml varje morgon och nu funkar hans mage helt perfekt

2019-06-12
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 36
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...