App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ultraljud?

Hej, Jag har precis fått reda på att jag är gravid i vecka 6, Jag tog kontakt med en privat mvc här i Skåne men känner mig nu osäker o undra om nån annan kanske ha svar på mina frågetecken. Jag ska först få komma på info möte i Juli månad i vecka 9 inte så konstigt kanske, Men sen har de ingen tid förens i Augusti för Ultraljud och KUB test! Då kommer jag alltså vara i Vecka 16. Jag trodde man alltid skulle bli erbjuden 2 Ultraljud ett tidigare runt typ 11-14 och sen ett runt 18-20? Skulle jag vilja gå tidigare nu får jag själv boka o betala detta? Nån som har svar? Med vänlig hälsning. Osäker första gångs mamma.

2019-06-11
mamma2020
mamma2020
Barn på 1 år och 8 månader

Tack för eran svar!
Ringde mvc idag och kollade hur det verkligen var. Jag går hos en privat här i Malmö, Jag har hälsosamtalet när jag är i v.9 och då kommer hon som håller i det skicka en remiss angående göra KUB testet som kommer ske i vecka 12-13. Jag kommer själv få betala 500kr ca för detta. Sen nästa gång där när jag är i vecka 16 ska de mäta magen och så. Nu känns det lite tryggare hade önskat däremot att det varit mer tydliga direkt.

2019-06-12
mamma2020
mamma2020
Barn på 1 år och 8 månader

Dock måste jag tilläggs att det låter märkligt att dom säger att dom ska göra kub i v16. Jag har fått uppfattning om att det ska ske senast v13 för att dom sen inte kan se det de nu är dom mäter. Nackspalten? Så dubbelkolla det med din bm.

2019-06-12
Mislan
Mislan
Barn på 3 år och 2 månader

I många län blir du bara erbjuden rul. Kub erbjuds/betalas i de flesta fall om det är en högriskgraviditet. Och det är om kvinnan är över 35(?), om kromosomavvikelse finns i släkt osv. Sen finns det vissa som erbjuder till alla. Stockholm och Uppsala har gratis för alla har jag för mig. Låter märkligt att semestrar ska stå ivägen om man bor i ett län som annars erbjuder gratis för alla. Men samtidigt kan det ju bli en prioriteringsfråga, och är du inte i riskzonen så går tiderna till de som har ett medicinskt behov av dem. Men brukar sällan vara problem att hitta tid om man bokar och bekostar själv. Sen är ju frågan om du vill göra kub för att leta kromosomavvikelse eller helst bara vill få se barnet. För ett sådant ”vanligt” ultraljud går på max 1000:- förutsatt att man inte vill göra 3D och sånt som säkert är dyrare, (nu finns det garanterat den som vill rätta som gjort dyrare ul, men det jag hört är mellan 600-900)

2019-06-12
Mislan
Mislan
Barn på 3 år och 2 månader

Usch vad nervös jag blev nudå 😕 jag vet inte vilken vecka jag är i. Ska till bm 17/6. Där skulle vi prata om tidigt ultraljud. Menar du att det inte finns några tider 😰 Jag skall försöka Hbg eller Ängelholm. Fy vad trist 😢 bara för det är semester så skall väl vården ändå fortlöpa tycker man 🙂

Stort grattis förresten 🥰

2019-06-12
Raija92
Raija92
Barn på 1 år och 8 månader

Jag är också första gången gravid 9(8+2) och blir inte heller erbjuden kub test i sommar pga semestrar. Vi letar efter privat och ska få betala själv. Landstinget kan inte göra/hjälpa oss som vill, fick vi till svar. Tyvärr, så tråkigt att man ska behöva 'skylla sig själc' för att man blir gravid under sommaren då det finns få personal, tycker inte det är rätt när andra erbjuda gratis annars.

2019-06-11
Mallan20
Mallan20
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...