App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Spädbarn som rullar ögonen bakåt vid sömn

Hej, För två veckor sedan födde jag vår lilla son, allt gick bra och inga avvikelser har ännu upptäckts. Redan från första dagarna på BB noterade jag dock att han i samband med sömn grimaserar och sedan rullar ögonen bakåt (ser ganska obehagligt ut). Vid djup sömn har jag ej kunnat notera detta. När jag söker på detta på nätet får jag fram epilepsi vilket såklart oroar mig enormt. Någon som känner igen detta beteende? Så tacksam för svar.

2019-06-10
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 10 månader

Att söka på nätet är allas värsta fiende 😱
Både som gravid, icke gravid, förälder, icke förälder, ung, gammal... Ja alla 😱

2019-06-11
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Tack för svar, blev genast lugnare! Ser dock väldigt obehagligt ut och som alltid när man söker på nätet kommer värsta tänkbara diagnos fram- epilepsi eller CP skada. Återigen tack!

2019-06-11
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 10 månader

Det gjorde min dotter också och hon är fullt frisk 😊

2019-06-10
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Nejnej det är verkligen ingen fara! Så gjorde min son också, han sov mycket med öppna ögon när han va så liten, och rullade dem även bakåt. Det försvann efter ett tag😊

2019-06-10
AmandaochErik
AmandaochErik
Bebis på 17 månader

Hej! Vår dotter rullar också ögonen bakåt när hon sover och visar ibland ögonvitorna. Jag har inte tänkt på det som ett problem alls eftersom en vuxen och frisk kompis till mig också gör så. Jag tror inte att det är någon fara alls. Jag har ingen erfarenhet av grimarserande dock, men vill ändå lugna dig. Om du är mycket orolig tycker jag att du ska kontakta BVC och boka en tid för att fråga dem. Skadar ju inte att få deras syn på det hela. Lycka till!

2019-06-10
SofiaApollonia
SofiaApollonia

Alla spädbarn jag känner inklusive min son har gjort så. Dom har för svaga muskler runt ögonen för att kunna ha ögonen ”rakt fram” hela tiden. Det är även därför många bebisar skelar i början

2019-06-10
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 37
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...