App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Separation med små barn - någon som är/varit i samma sits?

Jag och min man har precis bestämt oss att separera. Vi är överens och inte osams på något sätt. Men vi har små barn, bla en som är 2 månader så dessvärre måste vi bo ihop ett tag till, typ ett år 😭 Pga föräldraledigheten och inte skapa stress hos barnen för snabbt. Men typ bara jag som försöker prata om hur vi ska lägga upp det. Etc Hur orkade ni bo ihop när ni bestämt er för att separera? Hade ni några ”regler” som ni levde efter? Osv Jag är redan svältfödd på närhet och kärlek. Såklart ska en ju inte starta nya relationer nu, det menar jag inte men hur står en ut?! Det gör liksom fysiskt ont i mig när jag ser andra par kramas, visa närhet osv. Jag är livrädd för att bli ensamstående samtidigt som jag längtar till att få bygga upp något nytt. Kom med tips och råd! - jag vill INTE höra att vi borde tänkt på detta innan vi skaffade barn, hålla ihop för barnens skull och bla bla . Har du inget vettigt att komma med så var tyst! :)

2019-06-09
UppochHoppa
UppochHoppa

Tack för fina och bra svar. :) vi har Ganska nyss bestämt oss så mycket kommunikation återstår.

Matilda! Har du fb? Skulle gärna skriva lite mer med dig om du har lust ❤️ Jag heter zanna fredberg

2019-06-21
UppochHoppa
UppochHoppa

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-06-20
zojsadiku
zojsadiku
Bebis på 4 månader

Har inte varit med om samma. Men ska man tänka på barnen så tror jag det är bäst redan som nu än när dem väl FÖRSTÅR. Tror inte en 2-3 månads bebis förstår utan kommer bara växa upp med en vana , att va hos mamma att va hos pappa. Än att va tillsammans nu sen plötsligt en här en där när dem väl förstår.

2019-06-20
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år

Hej! Det är inte lätt men har precis som du planerar bott ihop med mitt ex fram till barnet fyllde ett år. Därefter har jag haft barnet boende hos mig på heltid men pappan har kommit och bott med oss enligt ett 2-2-3 schema. Vår son år nu 1,5 år och det börjar tära på mig som aldrig riktigt får vara i fred. Men vår son har verkligen en riktigt fin grundtrygghet med oss båda nu så vi planerar att försöka under ledigheten att sonen faktiskt ska testa bo hos pappan på deras dagar. Så jag också får pausa.. Mitt ex gjorde slut när han var 4 veckor och min värld slogs i spillror kan tilläggas, sen blev vi tillsammans en sväng igen innan jag kände att det inte gick längre och vi bestämde för att separera på riktigt. Det är väl risken när man bor ihop ändå antar jag. Sen var det svårt bryta gamla mönster såklart. Det kommer vara jobbigt men OM ni orkar ger det ert barn mycket att få bo med er båda så här i början. Men blir det för jobbigt mår barnet bättre av föräldrar som mår bra än av att bo med båda. Vi var i kontakt med barnpsykolog genom bvc som hjälpte oss och förklarade allt kring anknytning osv. Rent 2-2-3 växelvist boende rekommenderas sällan innan 2-3 års ålder.. Hör av dig du undrar nåt mer och glöm inte att ta hand om dig själv mitt i allt.

2019-06-20
Matilda8615
Matilda8615

Hej. Vad bra att ni kommit överens och är vänner☺️Har inte varit i samma sits. Tänkte dock på om det kan vara så att ni redan nu börjar fasa ut varannan vecka? Inte med bebisen såklart men att någon bor borta hos vän/familj eller om det går att redan nu få tag i lägenhet? Sedan kan ni kanske börja prata med stora att mamma och pappa inte kommer bo ihop men att ni är kompisar. Lycka till med allt💕

2019-06-09
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...