App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

VILKA D-DROPPAR?

Vilka d-droppar ska man ta? Har läst att många kan få magknip av d-droppar och att man då ska byta till oljebaserade. Vilka d-droppar har ni använt och hur har dom fungerat?

2019-06-09
Mirandas
Mirandas
Bebis på 10 månader

Paracetamol tex
http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Kommentar/2014/08/Paracetamol-till-barn-och-gravida--forsiktighetsprincipen-bor-rada/

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/6n53M0/foraldrar-sluta-ge-era-barn-alvedon

Olika typer av salvor/hudkrämer tex miniderm. På fass står tex
”Miniderm kräm innehåller cetostearylalkohol, som kan ge lokala hudreaktioner (t ex kontakteksem).
Miniderm kräm innehåller etyl- och metylparahydroxibensoat, som kan ge allergiska reaktioner (eventuellt fördröjda).”
Känns sådär enligt mig. Sen är väl hydrokortisonsalva inte det bästa att smörja in på huden men ändå rekommenderas det i parti o minut.

Rapsolja är något som jag stöter på ibland i diskussioner om det verkligen är bra eller inte. (En vän berättade att det är typ bara i sverige rapsolja rekommenderas). Ekologisk kallpressad är att föredra om en vill åt det positiva med rapsen annars är det ganska dåligt enligt min uppfattning.

Det var några saker. Som jag skrev förut: en gör som en själv vill. Att vara lite ifrågasättande till rekommendationer kan vara bra. Att söka egen info om en rekommendation oxå, skaffa sig en egen uppfattning om ämnet. Eller så litar en blint på bvc, det är ju inte som om dom tycker en ska kasta sitt barn i en drakes mun.

2019-06-16
Entillmamma
Entillmamma

Kan du berätta vad mer BVC rekommenderar som är skadligt för barnen?

2019-06-15
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Därom tvistar de lärde...
Butylhydroxianisol (BHA) är borttaget från oljebaserade dropparna men finns i de vattenlösliga.

En gör som en vill. Det finns mycket ämnen o gifter i det mesta vi får i oss - o vissa av dom är skadliga, andra inte o en del vet vi inget om än. För vissa av oss känns det bra att vara medveten om vissa ämnen o hur de (kan) påverkar oss. Det finns alternativ o det var väl det som efterfrågades (?).

Finns flera trådar här på forumet om d-droppar. Fler har reagerat på att dropparna innehåller BHA.

O att bvc rekommenderar saker som kan vara skadliga för barn är konstigt men ganska vanligt. Som jag skrev tidigare så är aco’s droppar de enda som är läkemedelsklassade därför är dom rekommenderade. Hade det funnits fler märken med den klassificeringen så hade säkert rekommendationerna sett annorlunda ut.

2019-06-15
Entillmamma
Entillmamma

Självklart är de inte skadliga för barn, men många tror att bara för att det är en ingrediens i som de inte känner igen så är det skadligt och farligt.

2019-06-15
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Förstår inte varför bvc skulle ge ut det om det är skadligt för barn?

2019-06-14
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Entillmamma: bra att ni hittade en sort som funkar! Men för att förtydliga: ämnet du nämnde är en antioxidant och utan den hade nog ingen bebis mått bra av de där dropparna. Och att ingen bebis ska behöva ha ont i magen...? Nä, klart att man inte medvetet ska ge de saker man vet att de får ont i magen av, men JAG har ont i magen ibland och mitt mag-tarmsystem är 34 år och rätt härdat. Nyfödda har ett känsligt system och att helt undvika magont ibland är inte rimligt att sikta på.

2019-06-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Vi ger d-droppar från Holistic. Giftfria o utan konserveringsmedel. Aldrig haft en negativ reaktion o ett plus är att barnet lär sig gilla smaken av olivolja tidigt.
Barn får ont i magen ibland, absolut, men ska inte behöva få det.
Har läst att ACOs droppar innehåller konserveringsmedel (BHA/E320) som kan vara skadligt för spädbarn. Kan vara bra att ha i åtanke. Att just Aco’s droppar rekommenderas o delas ut gratis är för att det är dom enda som är läkemedelsklassade, andra droppar räknas som tillskott. Men det är enligt mig inte samma sak som att det är dom bästa.

2019-06-14
Entillmamma
Entillmamma

Vi provade med dropparna man får via BVC. Våran lilla kille fick så ont i magen av dom, så vi slutade och han blev bättre (efter en vecka). 3v senare provade vi igen – och han blev lika dålig. Slutade och han blev bra. Testade då vattenbaserade, men han reagerade likadant. Köpte Apotekets (Apofri) d-droppar och dom har funkat hur bra som helst. Testade ACO igen när han var 7mån, men han reagerade likadant även då.

2019-06-13
mammatillnils
mammatillnils
nyfödd bebis

Vi fick oljebaserade på bvc, märkte att våran dotter grät en massa varje gång ungefär en timme efter hon fick de d-droppar. Jag tog det upp med bvc-sköterskan som sa att det finns inga bevis men flera föräldrar märkte samma, vi fick vattenbaserade för att testa om det kommer att hjälpa och det gjorde det så vi kör på vattenbaserade som man också kan få på bvc. Vi fick precis en dotter till och ska på första bvc besöket på onsdag och då kommer vi också begära vattenbaserade från början.

2019-06-10
SILA81
SILA81
Bebis på 10 månader

Vi har gett d-droppar från Aco till båda våra, dom har inte haft några problem med dessa så dom har fungerat bra 😊

2019-06-09
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Vi använder d-droppar från ABECE. Finns att köpa på Apotek Hjärtat. Flera i min bekantskapskrets har bebisar som inte ”tålde” Aco:s d-droppar som BVC använder pga magknip. Min lilla tjej har redan känslig mage och har därför inte vågat provat Aco:s.

2019-06-09
Sabinanilsson13
Sabinanilsson13
Bebis på 13 månader

Till bägge våra barn har vi använt de man får gratis på bvc. De har funkat bra. Jag tror att man måste vara medveten om att alla bebisar har ont i magen ibland och skriker en hel del, det är liksom en del av dealen, det betyder inte att det alltid finns en lösning... 🙄

2019-06-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...