App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Råd vid förstoppning

Hej Min son får ersättning och är 3 veckor gammal men han har blivit förstoppad. Vi har testat att köpa baby Semp lemolac som ska vara anpassad för känsliga magar, testat massera magen och försökt hitta råd på Google utan att hittat något som fungerar, men har inte blivit nån förändring än. Undrar om tips man kan göra för att hjälpa honom?

2019-06-08
Emma2002
Emma2002
Bebis på 10 månader

Våra lilla flicka var också förstoppad av ersättningen. Våra BVC sköterska sa att vi kunde blanda i en halv tesked rapsolja 1 till 2 gånger per dag och hon blev mycket bättre😁

2019-06-09
Saandoora
Saandoora
Bebis på 17 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-06-09
Saandoora
Saandoora
Bebis på 17 månader

Barn med ersättning ska bajsa minst 1 ggr per dag. Ovanstående påstående gäller endast vid amning, då kan bebis få bajsa lite hur som. Jag har haft och fortfarande har en bebis med trög mage och förstoppning. Det som funkade för oss var mjölkfri ersättning typ nutramigen (kan fås på recept vid svåra problem), regelbunden "cykling" med ben och magmassage och ofta hjälp med att få ut gaser då dom kan sätta stopp (windi pysventil). Vi provade även neocate men det gjorde gaserna värre.
Märker du att förstoppningen inte ger med sig eller att din bebis ofta får problem rekommenderar jag att ni försöker få tag på en riktigt bra barnläk, vår läk är en ängel och har räddat oss många gånger.
Ett råd är att var försiktig med alla huskurer som finns iom att bebis bara är 3v. Det absolut bästa ni kan göra är kolla om nån annan ersättning funkar bättre (oftast blir det mjölkfritt), hjälpa tarmarna arbeta med lätt magmassage och sen hjälpa gaserna att komma ut.
Stort lycka till och tänk på att det kommer bli bättre, förhoppningsvis släpper det snart för er lille! Vi hade otur och får fortfarande kämpa med detta men det är enooorm skillnad.

2019-06-09
EB00
EB00
Barn på 1 år och 8 månader

Gå med i gruppen "till dig som flaskmatar ditt barn - tips och råd på vägen" på facebook och sök i gruppen så finns det massa råd om förstoppning.
Men testa att hålla i grod position (googla hur man gör, är sämst på att förklara)
Brukar tydligen hjälpa många. Kan också vara just den ersättningen, min lilla tjej kräktes som tusan av sempers men blev mycket bättre av nan sensitive. Men som sagt har du Facebook gå med i gruppen den är toppen! 😊

2019-06-09
Sophira
Sophira

Stick termotern när man mäter temperaturen i rumpan. Smörj in babyolja och ta in den kanske de hjälper lite. Men sen kanske de inte är förstoppning. Barn kan bajsa från 10 gånger om dagen till i inget alls på 10 dagar så du vet :)

2019-06-09
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...