App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Små utslag @ semester

Hej, det är så att vi befinner oss just nu i cypern men en 7 mnd gammal bebis. Första gången vi reser med bebisen. Allt går väldigt bra och det ser ut som att han njuter. Jag la igår märke till att han har fått små små röda utslag på magen som idag har spridit sig till armarna. Ingenting som är så stort att det förhöjs på huden men fortf något jag lägger märke till. Någon som vet vad det kan bero på? Kan det vara pga saltvattnet / poolen / solen. Kombi av allt? Han har uv dräkt och keps varje dag, (långa armar, korta ben, keps som täcker nacken osv) han har en badring han sitter i som har tak över sig. Och När vi ligger på stranden ligger han alltid i ett uv tält. Vet inte om vi överdriver med allt men det knns bäst för oss att vi gör vårt bästa för att skydda han mot solen osv. ( använder också solfaktor 50 på ben/ ansikte/ och händer. Är detta något jag bör var orolig för eller kan vi slappna av och njuta vidare av semestern? Försöker att inte vara hysterisk med allt hehe men man kanske är lite ovetande med första barnet. Tacksam för svar 💕

2019-06-06
JaAj
JaAj
Bebis på 16 månader

Innan vi åkte så frågade jag om han behövde ngt vaccin och de sa nej till det pga att han hade fått allt han skulle få vid hans ålder. Vi har användt la roche posay från början och gör fortf, tror den funkar bra :) det går bra med han, han har fortf lite utslag men inte lika mkt, mest lite knottrig. På stranden så ligger han alltid i uv tältet och När han ligger där inne så brukar vi ta av både uv dräkt och bad blöja, så han luftas och torkar fortare. Men vet inte helt om jag vågar mig på bara tunika i solen pga att det är 30 grader varmt. Är jag feg hehe?

2019-06-07
JaAj
JaAj
Bebis på 16 månader

mässlingvaccinet ges vid 1,5 år men kan ges tidigast vid 6 månaders ålder om tex skall åka utomlands. eco cosmetics är en jättebra solkräm som kan användas från tidig ålder och ingen skit däri..även la roche posay rekommenderas! Hur går det med lillen? Har det blivit bättre? Testa utan uv dräkten å köp en långärmad tunika som luftar kanske?🙂

2019-06-07
8kee6
8kee6

Tackar så mkt för svar! Ska läsa på tänkte jag 🙏🏼

2019-06-07
JaAj
JaAj
Bebis på 16 månader

På bvc och vårdcentralen sa dem till mig de med kemikalier..

2019-06-06
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Angående solskyddsfaktor:
det finns både kemisk och fysikalisk solskyddsfaktor

Apotea
Barn under ett år ska inte vistas i solen alls eftersom deras hud inte hunnit utveckla ett skydd mot UV-strålning. Huvud, händer och andra kroppsdelar som inte kan skyddas med kläder kan smörjas med en mild solkräm. Välj i första hand en kräm med enbart partikelfilter, så kallat fysikaliskt filter. Det minskar risken för hudreaktioner.

Fysikaliskt UV-filter (Titandioxid & Zink Oxid) består av små partiklar som stannar ovanpå huden och reflekterar bort UV-strålarna.

Kemiska UV-filter (tex Avobenzone, Aminobenzoic Acid, Dioxybenzone) tar molekylerna upp (absorberar) UV-strålningen och omvandlar denna till oskadlig strålning i huden, dvs. genom en kemisk reaktion.

1177
Skydda huden på barn som har börjat krypa eller gå genom att använda solskyddsmedel med solskyddsfaktor 30 eller högre på de delar av kroppen som inte täcks med kläder. Det kan vara svårt att hålla barnet helt i skuggan.

2019-06-06
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Jag tänkte kanske att det kan ha att göra med antingen värmen eller saltvatten. Eftersom att han har fått det på armar och mage, ( där uv dräkten täcker ). Det med solkrämen hade jag inte hört. Har apoteken lov att sälja solkräm med kemikalier? Köpte ju den dom rekomenderade...?

2019-06-06
JaAj
JaAj
Bebis på 16 månader

E lite osäker på vad han tagit men han har iaf tagit alla vaccin som man ska ta När man e 7 mnd. Han äter just nu gröt som han alltid gör och så ammar jag han. Varken han eller jag har smakat på ngt nytt under semestern. 🤷🏼‍♀️

2019-06-06
JaAj
JaAj
Bebis på 16 månader

har han tagit mässlingvaccinet? annars kan det vara värmeutslag eller reaktion av något han/du ätit?

2019-06-06
8kee6
8kee6

Jag kan tänka mig att det bara är värme utslag.. inget att vara orolig för. Men jag rekommederar dock inte solkräm för barn då det innehåller kemikalier aå håll bara i skuggan mest. Men jag tänker det är nog bara värme utslag

2019-06-06
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...