App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vaginal förlossning efter ks

Blev akut snitt med vår son då han helt enkelt inte ville ut efter 2 dygn. Efter ks har jag nu fått en endo (endometrios) knöl i snittet. Ngt man kan få om man har endo, som mig. Funderade lite på kring hur jag känner för en eventuell andra förlossning. Har det gått bra för er andra därute att föda vaginalt efter ks? Eller blev det snitt? Om det blev snitt, vad berodde det på? Hur höga är riskerna att föda vaginalt efter ks? Någon som vet? Tack för svar!

2019-06-05
Dch300
Dch300
nyfödd bebis

Tack för svar. Som du skriver, kommer ta upp mina tankar med mvc. Känns dock alltid bra med positiva upplevelser.

2019-06-06
Dch300
Dch300
nyfödd bebis

Känns positivt! Tack för svar 👍

2019-06-06
Dch300
Dch300
nyfödd bebis

En väninna gjorde akut ks med nr 1. Fanns inga alternativ. Men med barn nr 2 kunde hon föda naturligt och allt gick bra.
Tycker det är modigt att man testar och som tidigare skrev kan återhämtningen möjligen bli lättare än en omfattande bukoperation plus en liten bebis på det.
Personligen skulle jag inte våga testa då jag känner att för egen del finns risken för ks oavsett sjukdomstillstånd mm pga stora huvuden på bebisar (jag är kort och trång, maken nästan 2 m och samtliga i hans syskonskara har vägt närmre 5 kg med mega huvuden). Men finns inga såna risker är det så klart värt att testa så vida inte läkare finner anledning till att avstå. Kanske är det värt att du försöker få tid att diskutera detta med bm på
Mvc? Mest för att bearbeta tankar och oro? Få svar på funderingar/risker mm?🌸

2019-06-06
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 11 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-06-05
Lenabäcklund
Lenabäcklund

Med mitt första barn blev det akut snitt efter ca Två dygn, öppnade mig endast 4 cm. Med nr två blev det en okomplicerad vaginal födsel :) det finna ju risk för livmoderruptur så det har lite extra koll men inte så att en blir avrådd att föda vaginalt. Jag är superglad att jag vågade testa , var orolig att 2an också skulle fastna och funderade på att boka planerat snitt. Men allt gick bra och jag mådde så mycket bättre efter den vaginala förlossningen.

2019-06-05
Freudberg
Freudberg
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...