App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Avundsjuka på syskon - helt förbytt 2 åring

Vi kämpar verkligen här hemma. Kom hem för några dagar sedan med ett litet syskon. Och vår 2 åring som blivit storasyster är som helt förbytt. Hon är konstant arg och ledsen. Gnäller om allt. Tror att hon gnällde och grät i över 45 minuter imorse om att hon fortfarande ville ha på sig den kissiga nattblöjan och inte ha en ny. Hur hanterar man detta? Tips någon? Det är svårt att förklars och resonera med en tvååring. Vi försöker mer än någonsin visa att vi älskar henne så oändligt mycket. Men blir ofta bara undanknuffade. Särskilt jag som mamma duger inte till någonting längre. Och vi försöker även att fortsätta med våra gamla rutiner för att hon ska känna sig trygg. Men inget hjälper... Snälla säg någon att denna avundsjuka kommer att gå över?! Och hur gör man?

2019-06-04
Okonkret
Okonkret
Bebis på 10 månader

Det kommer gå över. Tålamod är en förälders bästa vän! Det kommer en dag när din 2-åring ser på dig och säger ”du är bästa mamma, älskar dig” då är allt glömt. :)

2019-06-06
Mrsreinholdsson
Mrsreinholdsson

fortsätt som ni gör,det kan ta några veckor innan det lugnar ner sig. rutiner har varit viktigt att hålla fast vid,såsom middagstider,bad å högläsning. dela upp er så mkt som möjligt, 20 min räcker där man verkligen hänger sig åt äldsta barnet å går ut å med balanscykel,pussla,dega eller måla! det är inte för alltid😊

2019-06-05
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...