App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mammapenning

Jag har fast tjänst men har studerat i 4år och har inte arbetat någonting under denna tid. Är det någon som varit med om samma sak? Hur räknas mammapenningen ut? Räknas det ut efter CSN lån eller finns det någon lägsta gräns som man får gå efter då man inte har arbetat på så länge?

2019-06-04
Zandra 1989
Zandra 1989
Bebis på 3 månader

Om du har CSN under tiden du studerat och EJ arbetar under studietiden så räknas din SGI på inkomsten du hade innan du började studera, gäller även när föräldrapenningen beräknas. Vet dock inte om det finns någon tidsgräns.. Så bäst att kolla direkt med FK vad som gäller för just dig. Min sambo (som studerar) fick fylla i en speciell blankett för studerande och sen ringde FK upp och frågade vilken inkomst han hade innan han började plugga. Så han fick högre föräldrapenning än om han bara hade pluggat och ej jobbat innan.

2019-06-04
Nalleli93
Nalleli93

Ledis mamma: Vet du om de räknar på studielån de senaste månaderna då eller räknar de på att inkomsten varit noll och att de då blir den lägsta gränsen bara?

2019-06-04
Zandra 1989
Zandra 1989
Bebis på 3 månader

Jag är inte säker bara hört. Lägsta gräns tror jag ligger på kanske 3 tusen i månad. Från kommun till kommun här jag bor kollar dem de senaste 8 månaderna va du gjort och går utifrån det

2019-06-04
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...