App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur stora portioner?

Vår bebis blir fem månader om ett par dagar och vi Började på BVCs inrådan med smakportioner för en månad sedan.Till en början bara någon tesked då och då men har nu börjat öka på detta mer och mer då han nu börjar förstå hur han ska göra för att svälja ner maten. Han gapar och är glad och äter det han får på skeden. Min fråga är dock hur stora portioner jag bör ge. Hittills vägrar han gröt men olika puréer går bra! Till frukost idag åt han en halv klämmispåse fruktpuré (Ella’s kitchen jordgubb/äpple) och sedan ca 110 ml ersättning. När han bara får ersättning brukar han äta runt 200ml/ gång. Känns detta som en rimlig mängd eller får han i sig för lite? Hur mycket är en portion i puré egentligen? En burk/påse? Hur mycket åt era bebisar till en början? Jag förstår ju att han säger till när han är hungrig men då han ligger lite lågt på viktkurvan vill jag såklart att han ska få i sig tillräckligt!

2019-06-04
Thisisemelie
Thisisemelie
Bebis på 16 månader

Mitt tips är att gå utifrån ditt barn. Vissa äter mer vissa äter mindre . Men dem kan mer än vad man tror så dem stänger munnen när dem väl är mätta och inte vill ha mera.

2019-06-04
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år

Gav dottern mindre smakportioner från 4 månader och ökade på och gav så länge hon visade intresse för maten. Hon drack också ersättning efter/eller mellan måltiderna. Nu dricker hon bara ersättning/tillskottsnäring på kvällen och vatten till maten.
Fruktpuré är alltid söt och gott😊 ”Lurar” i dottern gröt med att ha lite fruktpuré i gröten.

2019-06-04
Sahra11
Sahra11
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...