App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Toabesök efter förlossningen

Jag födde barn för en vecka sen och jag har fortfarande inte gjort nummer 2 än. Har inte känt behovet och så vågar jag inte trycka på. Men nu börjar jag dock bli lite orolig för att jag vet att det inte är bra att vänta så här länge och jag är rädd att bli super förstoppad. Jag tar gärna emot tips om ni har några!:D

2019-05-31
Mirandas
Mirandas
Barn på 1 år och 10 månader

Efter en vecka, är du förmodligen ganska rejält hård i magen. Rekommenderar då microlax, kan behövas mer än en gång, exempelvis en gång per dag tills konsistensen känns normal. Därutöver, sikta på lite lösare än normalt. Jag äter fortfarande plommon varje dag, sex veckor efter förlossningen. I början behövde jag hålla emot med blöta tvättlappar eller amningskupor, för att alls kunna trycka på.

2019-06-02
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år

Jag fick paraffin emulsion på BB, och köpte sen en flaska med mig hem (finns på apotea). Det är mjukgörande och lätt laxerande, funkade toppen. Dock hade apoteket här hemma bara ren paraffin som jag höll på kräkas av, emulsionen är betydligt godare.

2019-06-01
xMariax
xMariax
Bebis på 8 månader

Bad om hjälp redan på BB och fick katrinplommonjuice, gjorde susen!

2019-06-01
elgaroZ
elgaroZ
Bebis på 3 månader

Ansträngande för bäckenbotten att bli förstoppad och behöva krysta vid toabesök efter förlossning. Tänk på att dricka och ät sånt som är fiberrikt, grovt bröd istället för vitt tex. Bra att röra på sig med, både för mage och mot blodpropp. Menar inte löprundor utan korta barnvagnspromenader eller lite MammaMage träning. Kan pröva laxerande för magen. Finns receptfritt på apoteket. Lactulos mjukar upp magen. Eller något dospulver som man blandar ut med vatten och dricker om man behöver mer ”uppifrån” om avföringen är hård. Annars finns det tex Microlax eller Dulcolax som man tar ”nerifrån”. Tänk på att gå på toa när du känner reflexen att göra nr.2, inte vänta. Också som tidigare har skrivit. Blött upp något med varmt vatten och håll mot mellangården. Kan vara skönt att ha en pall under fötterna när man är på toa, som man sitter på huk. Behöver inte ta i så mycket då. Skönt att tvätta rent underlivet i duschen efter toabesök och någon intimolja. Sen isbinda mot svullnad. Kudde under rumpan när man ligger ner som högläge. Försiktigt med att lyfta tungt. Om det tynger neråt eller värker i mage och bäcken, vila!

2019-06-01
Sahra11
Sahra11
Bebis på 10 månader

Drack en del kaffe för att jag inte skulle bli så hård i magen. Sedan höll jag emot med papper när jag skulle krysta. Fungerade för mig!

2019-06-01
Okonkret
Okonkret

Jag hade så sjukt ont där nere efter min förlossning så jag kunde definitivt inte trycka på. Men jag kände behovet ganska snabbt ändå efter förlossningen vilket blev lite jobbigt. Så jag köpte microlax tills och använde tills jag kunde trycka lite.
Blötte även en binda och höll mot medan jag tryckte lite, det hjälpte också :)

2019-06-01
AmandaochErik
AmandaochErik
Barn på 2 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...