App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Slappna av! Hur gör man det på pottan??

Har en tjej på snart 4 och hittills har det varit lögn att få henne att gå på pottan. Nu har hon själv valt att sitta på potta och börja tränna på att ha trosor. Mitt problem är bara att hon sitter där med jämna mellanrum, ibland ganska länge, och sen blir det inget och hon reser sig. Sen dröjer det bara några minuter och hon har kissat på golvet. Hur ska man kunna få henne att slappna av så att det kommer på pottan? Att sitta och läsa fungerar inte för då sitter hon bara och lyssnar utan att det händer nåt. Ideer på hur man ska göra? Tack på förhand

2019-05-31
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Kan inte slänga alla blöjor eftersom hon har samma storlek som lillasyster och då fungerar det inte riktigt. annars så hade det varit en bra ide.

Men hon tränar på eftersom hon har nåt att se fram mot. När hon klarar att ha samma trosa några dagar på raken så ska vi åka till leklandet.

2019-06-02
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Våran dotter vägrade pottan, men strax innan hon fyllde 3 så fick jag nog en morgon och slängde alla blöjor. Nu är dom slut sa jag, sen den dagen har vi haft 2 olyckor totalt. Köpte en toaring och en pall och första dagarna höll hon sig långa perioder trots att vi satt i badrummet ofta. Men sen släppte det bara och hon accepterade läget. Efter en vecka fick hon åka och välja en leksak och sen har det aldrig varit ett problem. Vi tog bort nattblöjan direkt också. Inga problem när man bara bestämt sig.

2019-06-02
Lilsof
Lilsof

Baby björn potta alltså

2019-06-01
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Har sagt att hon kan ju sitta på toan med en toaring men det vill hon inte, men vi har och även med pall under eftersom storebror har haft det så.

Tror att hon tycker toan är lite läskig och då får det va toa så länge. Vi har en sån baby björn som är som en liten tron.

Försöker sälja in ideen om att toan kunde ju vara bättre men hon vill inte det och då får jag vara nöjd med att hon vill gå på pottan så länge.

Hon har det som ett mål att klara sig för vi ska på utflykt till ett lekland när hon klarar några dagar i följd med torra trosor.

Det är bara det här med att kunna slappna av på pottan så det händer där. Bajsandet kommer i trosan men det låtsas vi inte om utan första prio ska ju vara att kissa på pottan.

Hon sitter som sagt där men att " släppa loss" kisset på befallning, slappna av fungerar inte.

2019-06-01
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Sitter hon bra på pottan eller skulle det vara bättre med en toaring så hon kan sitta på toaletten? Men då behöver hon nog en pall som stöd för fötterna också.

2019-05-31
Norrlänning 1
Norrlänning 1

gjorde en hemmagjord lapp å köpte fina klistermärken som min pojk fick välja o klistra fast på pappret på toaväggen när han bajsat😊👌🏼det funkade faktiskt väldigt bra,så bra att lillasyrran också ville bajsa på toan istället för i blöjan😃

2019-05-31
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...