App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

4 månaders sover dåligt

För drygt en månad sedan sov vår pojke på då 3 månader jättebra om nätterna och vaknade en till två gånger på natten och ville äta. Var sällan problem att lägga honom heller i egna sängen utan låg och pratade lite för sig själv efter att vi sagt godnatt och sen somnade han. Nu i ca 5 veckor är han jättesvårt att lägga och vaknar ibland efter bara en halvtimme och sedan i värsta fall en gång i timmen hela natten. Sover aldrig mer än tre timmar åt gången och oavsett hur kort tid det är mellan hjälper inget annat än att amma honom. Kan inte se någon skillnad i rutiner mot vad vi gjort tidigare. Misstänker att det inte alltid är hunger utan sugbehov men han vägrar ta napp och kan inte känna att tänderna är på väg heller. Tycker det är otäckt att ha honom i vår säng när vi sover men när vi testat har jag inte märkt någon större skillnad. Hur ofta äter era fyramånaders på natten? Någon som har tips på vad vi kan prova?

2019-05-29
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 14 månader

Vi hade också problem med äldsta barnet vid fyra månader. Han vaknade varje timme. Men helt plötsligt gick det bara över. Tror det var någon fas i utvecklingen helt enkelt.

2019-05-30
Mickapicka86
Mickapicka86

Ja det sägs ju att ju äldre de blir så behöver de inte äta om
Nätterna. Men jag har min son 12 månader som börjar vakna på nätterna för att äta. Fram tills nu har han sovit hela nätter i många månader. Trots att han är proppmätt innan han ska sova. Jag tänker och tror mer på att de från Dag till dag natt till natt, barn till barn. De så olika

2019-05-29
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Vår 4,5 månaders bebis har också börjat sova sämre. Vaknar oftare om nätterna och vill äta. Inte alltid han äter särskilt mycket dock, ibland bara en halv flaska. När han var tre månader hände det att han sov hela nätterna (rekordet mellan 20.00-06.30) men sedan började han vakna om nätterna igen. Först runt fyra-tiden, sedan runt 03, sedan runt 02 och igår vaknade han redan vid 22 för att äta, sedan igen vid 02 innan han sov till 06.30 ungefär. De sägs ju att efter fyra månader behöver bebisar egentligen inte äta på natten men jag upplever att ju äldre han blir desto oftare vaknar han för att äta. Hoppas det bara är någon fas (även om apparna säger att han nu är klar med fjärde språnget).

2019-05-29
Thisisemelie
Thisisemelie
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...