App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Att börja gå

Det är så att min 1 åringa inte kan krypa. Vägrar att göra det. Han vill bara gå gå och gå. Hålla en i BARA ena handen och gå. Går då jätte fint. Tar några enkla steg själv men inte mer än så. Han kan fortfarande inte ex: ta grepp på ”bord” och lufta upp sig själv. Bara när han tar grep i någons hand. Han vill gå det ser man. Men min fråga till er alla erfarna där ute. Hur börjar barn gå utan att krypa till exempel eller hur tror ni min kommer att börja gå med tanken på att han inte kryper utan bara går med att hålla en i handen? Hur började Era barn gå :)

2019-05-28
Leab
Leab
Barn på 3 år och 2 månader

Mitt mellanbarn lärde sig gå själv innan hon kröp. Så ibland kan de små livet göra saker i "fel" ordning.

2019-05-30
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Här har det vart i ordningen åla,krypa och gå. När de var 6 månader gick de med gåvagn och längs med bord och väggar. När de var 10 månader bara släppte de och började gå. Har också hört att en del barn hoppar över vissa steg, finns inga rätt eller fel.

2019-05-29
8kee6
8kee6

Jag vet att barn ibland "hoppar över" vissa moment, tex krypa, men att de sedan kan gå tillbaka och göra saker i "fel ordning". Din son kanske märker efter ett tag att det är ganska ineffektivt att nån måste hålla honom i handen hela tiden och då kanske han börjar krypa istället, vilket säkert går snabbare. :)

2019-05-29
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...