App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Lämna på förskolan

Mitt barn har precis tycka det är okej att vara på förskolan men blir ledsen vid lämning. Ganska normalt i början förstår jag.. Men min fråga är vad är bäst att lämna barnet i "dörren" eller gå med in en stund? Hon vet ju om att jag ska gå o går jag med in så drar jag ut lämningen för henne. Åh andra sidan kan det blir för pang på. Hon är ganska känslig o vill ha kontroll. Jag förstår att jag får gå på mitt barn fungerar men vill ändå höra hur andra tänker.

2019-05-28
Ovestorebror
Ovestorebror
Barn på 2 år och 8 månader

Som förskolepedagog så är min erfarenhet att inte visa att man tycker att det är jobbigt utan låter glad och positiv till att lämna och sen inte dra ut på det. Tycker man att det är jobbigt så prata med en pedagog som kan möta upp i hallen så ni kan göra en lugn överlämning där :)

2019-05-28
Sidfäldt
Sidfäldt
Barn på 1 år och 7 månader

Klä av barnet och säg hejdå. Det bli värre ju lägre du stannar. Personalen brukar själv ge rådet att lämna, säg hejdå och gå. Hårt men så är det. Jag har kämpat och gått därifrån med tårarna som sprutat på mig för det varit så jobbigt. Men bara en stund senare då jag checkat av är allt lugnt :) Så stå ut, det blir bättre.

2019-05-28
Mars2017
Mars2017

I början så kramades vi länge innan jag gick men jag gick inte in på avdelningen utan vi sa hejdå i kapprummet. Kramen var viktig för honom och fick inte avslutas för tidigt, sedan var han ledsen ändå men jag visade att jag bryr mig om hans känslor. Nu får jag på sin höjd en slängpuss innan han springer in.

2019-05-28
emc85
emc85

Jag har 2 barn på 8 resp 3 år och har inte en enda gång följt med in. Nu har de visserligen sällan varit ledsna vid lämning, men även om de hade blivit det så skulle jag inte följa med in. Ser ingen mening med det, bättre att säga hejdå i dörren och låta personalen ta barnet. Min erfarenhet är att barnet oftast blir glad igen strax efter att man gått.

2019-05-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...