App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tredagarsfeber?

Någon med erfarenhet av tredagarsfeber? Misstänker att vår 4,5 månaders bebis har fått detta. Haft hög feber, över 40 grader sedan i lördags så över två dygn nu. Febern sjunker tillfälligt med hjälp av alvedon och brufen men stiger sedan igen efter några timmar. Var inne på barnakuten i lördags och proverna som togs visade egentligen ingenting. Ingen förkylning att skylla på heller, bara hög feber. Som jag förstått är det ovanligt med tredagarsfeber innan sex månader, någon som har erfarenhet av det? Trots feber äter han ändå ganska bra, inte lika mycket som vanligt men får ändå i sig en del ersättning. Inga utslag än men om det är tredagarsfeber så ska väl dessa komma först när febern gått ner?

2019-05-27
Thisisemelie
Thisisemelie
Bebis på 14 månader

De tog urinprov då de misstänkte UVI men det visade ingenting. Var troligtvis tredagarsfeber utan utslag, tydligen behöver man inte få utslag.

2019-06-13
Thisisemelie
Thisisemelie
Bebis på 14 månader

Ainos87 - tre dagars febern är vanligt bland barn, mer troligt att det är orsaken till febern än uvi

2019-06-13
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 36

Min son hade UVI utan att BVC märkte. Åkte in till akuten och sa kolla så han inte har UVI, och han hade det. Så små barn ska inte ha feber i så hög grad. Så kolla upp det!

2019-06-13
Ainos87
Ainos87

Febern försvann efter tre dagar och han har nu varit feberfri i två dygn. Fortfarande inga prickar men man kan kanske ha tredagarsfeber utan prickar. Fick dock åka till akuten pga febern och de tog diverse tester. Blodprov visade alldeles för låga värden av vita blodkroppar så ska tillbaka på måndag för nytt blodprov för att se om det var pga en infektion (som då isåfall inte syntes på blodprovet) eller pga något annat som orsakar dåliga blodvärden. Hur som helst, efter febern har han fortsatt äta dåligt. Äter mycket mindre än han gjorde innan han blev sjuk. Då åt han mellan 200-250ml var fjärde timme och vaknade enbart en gång mellan 19-07 för att äta. Nu får jag kämpa för att få i honom mat och då äter han mellan 100-150ml, försöker jag få honom att äta mer efter det så gråter han bara. Försöker få honom att äta oftare istället men det gör bara att han äter ännu mindre/gång. Brukar det ta lång tid efter febersjukdom innan de får tillbaka aptiten som vanligt igen? Då han hade tappat på sin viktkurva vid senaste BVC-besöket för två veckor sedan vill jag inte att han ska tappa ännu mer till nästa besök om två veckor...

2019-05-30
Thisisemelie
Thisisemelie
Bebis på 14 månader

äldsta å mellanbarnet hade tredagarsfeber och efter de 3 dagarna fick de röda typ knottror över hela kroppen. Sonen var 6 mån och mellantösen var runt året. Vår 4 månaders är för tillfället sjuk och haft feber till o från hela helgen,även hosta å snor. Ger supp och har svalt i sovrummet. Om febern inte avtar kan det kanske vara bakterier och inte virus.

2019-05-27
8kee6
8kee6

Min dotter hade det runt 4-5 mån. Bara feber i ca 3 dygn sen ett dygn efter det blev hon prickig. Prickarna försvann på ett dygn har jag för mig.

2019-05-27
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Min son fick det förra veckan, 5,5månader gammal. Samma sak som för er, hög feber som sjönk med alvedon, inte jättepåverkat allmäntillstånd. Han hade feber i tre dygn, fjärde dygnet kom utslagen på hela magen och ryggen. Dom försvann efter 2-3 dagar :)

2019-05-27
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 36
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...