App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravidförsäkring?!

Hej alla fantastiska mammor och blivande mammor! Jag är en ung tjej som väntar min första och fått höra detta med gravidförsäkring. Vad har ni för försäkring? Anser ni att det är ett måste med försäkring? Vad har den försäkringen gjort för bra? Dessa frågar snurrar runt i mitt huvud, då jag är ung och kan mycket om livet men så står jag här och ska precis få lära mig något nytt och vill ha alla tips och tankar som jag kan få! :) Ha det bäst!

2019-05-26
Linné
Linné
Bebis på 3 månader

Jag är gravid med tredje barnet och har varje gång bara tecknat de kostnadsfria. Har ännu inte behövt utnyttja dem och har inga underliggande sjukdomar som gör att mina graviditeter är extra riskfyllda (sen kan ju saker såklart hända ändå).

2019-05-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Jag hade gärna tagit en försäkring men jag har typ 1-diabetes så jag fick inte teckna någon.

2019-05-26
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Jag har trygg hansa i vanlig olycksfall/sjukförsäkring och valde därför deras gravidförsäkring för 1200kr. Den summan fick vi rabatt på när vi sedan skaffade en barnförsäkring. Jag fick ut 3000 kr pga en förlossningsskada, grad 3 bristning, och dagarna på BB fick jag ut från min vanliga försäkring som "sjukhusvistelse". Totalt fick jag 4250 kr tror jag.

Det inte många vet är att dagarna på BB går att få ut även om du inte blivit sjuk eller så, dock från min vanliga försäkring och inte gravidförsäkringen. Jag blev själv förvånad att man fick det :-)

2019-05-26
xMariax
xMariax
Gravid i vecka 24

Jag hade en plusförsäkring hos Länsförsäkringar. Dvs jag betalade ca 1200;- för den.
Jag hade till v 20 en helt normal graviditet och gjorde ett par ultraljud innan dess och allt såg så fint ut.
Men i v25 började jag må rejält dåligt, extremt trött och fick svårt med andning. I v28 visade prover att jag utvecklat preeklampsi (havandeskapsförgiftning). Ringde in det till länsförsäkringar och fick 3000:- bara så där. Sen vart jag sämre och låg inlagd 2 tillfällen innan barnet togs ut i ett akutsnitt. 3000:- till samt pengar per natt jag var inskriven och sen sonen (2 månader) totalt 10 000:- i handen som täckte upp vistelse där och extremt mycket utemat samt bensin fram och åter till sjukhuset (10 min ToR)
Så alla gånger rekomenderar jag plusförsäkring. Jag hade inget som indikerade att jag skulle bli så sjuk men är så lättad att vi inte snålade i detta fall. Det sista man vill oroa sig för när det blir knas är pengar. Ska dock tilläggas att min pappa gav oss 10 000:- när allt detta hände, för att stötta. Men de kunde vi lägga på smålyx när allt lugnat sig lite och vi var hemma.

2019-05-26
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 9 månader

Säger bara en sak, teckna en försäkring. På vissa försäkringsbolag kan du få kostnaden för en gravidförsäkring som rabatt på kommande barnförsäkring. Skulle något hända kommer du inte förlåta dig själv om du inte hade någon försäkring och de kan bli svårt att försäkra barnet om det föds prematurt eller får skador. Inget man vill tänka på under graviditeten. Men inget man vill sitta efteråt och ångra, som jag själv gör.

2019-05-26
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

En försäkring tycker jag att man ska ha om något skulle ske under graviditeten, vid förlossningen eller när barnet är nyfött. Den gäller både för mamma och barn. Finns olika gravidförsäkringar, de som är kostnadsfria (de ger dock inte ersättning för allt) och utökade gravidförsäkringar.
Jag valde själv trygghansas gravidförsäkring extra. Kostnaden drogs sedan av på barnförsäkringen när jag tecknade den. Har tack och lov inte behövt använda försäkringen (om man ska se det så😊) men glad att jag tecknade den då min moderkaka inte lossnade efter förlossningen och jag riskerade att tappa en stor blodvolym.
Läs på försäkringsbolagens hemsidor om vad deras försäkringar täcker. Rekommenderar en utökad försäkring. De flesta gravidförsäkringarna gäller till barnet är 6 månader men det är bra att teckna om den till barnförsäkring så snart som möjligt när barnet är fött.

2019-05-26
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...