App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Barnvagn

Hej på er! Jag och min man fick vårt första barn för fyra veckor sedan. Vi är friluftsmänniskor som gärna är ute i skog och mark och vandrar. Vi köpte barnvagnen Britax GoBig, då de på babybutiken rekommenderade denna som en värstingvagn för skogspromenader. Men, till vår stora besvikelse är den helkass att köra på ojämnt underlag! Grusvägar får vi helt skippa och minsta lilla grästova så hoppar och "slår" den som attan. Tänkte fråga er vad man liksom kan förvänta sig av en vagn?! Finns det ens någon bra vagn att köra med på skogs/grusvägar? Naturligtvis skumpar och gruppar det ju, men jag upplever vår som extremt "känslig" för allt som inte är nylagd asfalt! Tacksam för tips!

2019-05-24
Bessan
Bessan
Bebis på 10 månader

Köpte också en Britax go big när vi fick barn för ett år sen, och valde den av samma anledning som ni. Upplevde samma sak från början, alltså att det skakade mycket och blev då missnöjd med vagnen. Men det blev mindre skakigt ju tyngre bebisen blev. Upplevde inte alls att vagnen skakade lika mycket när han var 3-4 månader och då tålde han också mer skak. När vi bytte till sittdelen blev den perfekt att gå med på elljusspår och grusvägar. När jag gått med andra i skogen som har vagnar från Bugaboo eller Emmaljunga har jag upplevt att gobig-vagnen varit mer lättrullad och tålig. Vagnen fungerade även utmärkt i vintras när det var mycket snö och is.

2019-05-26
Jossssefin
Jossssefin

När första barnet föddes för 9 år sedan köpte vi en begagnad brio happy, var mycket nöjd med denna o hade aldrig problem i snödriver, slask eller annat dåligt underlag medan kompisar hade problem med mindre hjul/tre hjul mm har nu i väntan på andra barnet åter köpt brio happy. Senare som sittvagn hade vi emmaljunga och var även otroligt nöjd med denna!

2019-05-26
Linlek
Linlek

Fick ärva en Emmaljunga efter andra syskonbarn och haft den till alla våra tre, är nog 14-115 år gammal men funkar perfekt fortfarande.

2019-05-26
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Hej!

Mitt bästa tips är att leta efter en begagnad Brio Happy med 4 fasta lutfhjul. Vi hade den till vårt första barn. Vi hade en stor hund på 40kg som drog, samt att vi var ute i skogen dagligen. En otroligt stabil vagn med fantastiskt gung. Absolut helt underbar! Vi har kompletterat med en Britax Smile för promenader i stan och i affärer, men Happyn har vi när vi är ute och går.

Lycka till i barnvagnsdjungeln!

/Elin

2019-05-26
Bubblan79
Bubblan79
Bebis på 15 månader

Vi har en Emmaljunga som vi köpte begagnad. Den är stor och tung men väldigt terränggående. Vi har gått i skog och mark, på skotetspår med den. Den har hållit till flera barn. Den har 15 år på nacken och still going strong.

2019-05-26
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Vår smått antika Emmaljunga Season (från -01) har klarat skogsvägar, grus och snömodd. Har grovmönstrade, relativt stora lufthjul. Den är tung, men just i oländig terräng är den bättre än de nyare lättviktarna. Liknande vagnar finns troligen att köpa idag också, men butikerna vill nog hellre kränga de nyare, dyrare modellerna.

2019-05-25
ElinVS
ElinVS
Bebis på 11 månader

Upplevde samma, köpte Emmaljunga edge men fick byta till lufthjul för det gick inte alls med pubkteringsfria hjul. Det blir bättre sen när bebis blir lite tyngre 😂

2019-05-24
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader

Crescent comfort med lufthjul finns som har världens stötdämpning som jag har. Älskar den. Enda nackdelen är väll att den är rätt så avlång men ändå bredare än det flesta moderna vagnar skullf jag väll säga. Plus att den är billig med ca 3.500 kr

2019-05-24
viva91
viva91
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...