App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Oj vad stor han är!

I februari föddes min alldeles perfekta ”lilla” son. Han vägde 4600g och har mått prima ända sedan han kom ut. Han växer som han ska enligt kurvan och är tidigt med utvecklingen än så länge. Allt är egentligen hur bra som helst, det är bara en sak som känns skitjobbig... och det är att jag DAGLIGEN får höra hur stor han är. Det är konstanta kommentarer som ”oj vad stor” eller ”kolla vilken tjockis” osv... Jag är mycket medveten om att han mår jättebra och allt är som det ska enligt BVC, men hur ska jag tackla alla dessa kommentarer?? Tips? Jag kommer explodera på nån stackare en vacker dag.

2019-05-24
Timpos
Timpos
Bebis på 12 månader

När jag var på kontroll vid 1 år med min lilla tjockis så sa läkaren att jag borde ge henne lättmjölk för att hon var stor och tung, men jag brydde mig inte om det. Mitt första barn var ganska rund och go han med tills han började springa av sig det i 3 årsåldern. Men det är ju min trea så då bryr jag mig inte om andras kommentarer utan släpper det bara.

2019-05-25
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Kunde inte låta bli att både förvånas och brista ut i välmenande skratt..
Jag trodde bara små bebisar fick kommentarer.
Min son väge 1,5 kg och har inte förän nu ”kommit ikapp” i stl och vuxit om jämngamla till viss del. Fick höra jämt hur pytteliten han var ”-nähä! Är han verkligen ett år!?” av totala främlingar. Fungerat bra att lugnt svara att han är normal, men själv har jag funderat på hur gigantiska deras barn varit?! Då sonen alltid varit inom ”normal normen”. Så lite kul att höra hur det är för er andra med fullgångna barn😂🙈

2019-05-24
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 9 månader

Stor igenkänningsfaktor! Har en tös som blir 3 månader 1 juni. Vägde 3185g när hon kom och väger nu 6560g. Många som tycker att hon är stor och har frågat om det verkligen kan vara bra att hon är så stor. Jag säger bara att sist hon träffade läkaren tyckte han det bara va bra och hon växer som hon ska!

2019-05-24
LiiNda
LiiNda
Bebis på 13 månader

Varför bryr du dig ens? Min kille va/är stor, större än alla barn i samma ålder. Får jag såna kommentarer svarar jag bara ”ja han är stor” eller ”visst är han”. Förstår inte varför du reagerar så starkt

2019-05-24
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 37

Får samma kommentarer om min dotter som föddes 50cm lång och vägde 3100gram (dvs under medel...), man undrar ju hur små barn alla som kommenterar att hon är stor har fått. Bra sugen på att svara, "Ja, du är rätt stor du med" och se hur de reagerar.

2019-05-24
MånensMamma
MånensMamma

Jag tror man får bli lite skön å inte ta in allt alla säger😄Då får man ju fullt upp om man gör det! Jag tror inte folk tänker riktigt på vad de säger eller att de vill vara elaka. De kanske tycker det är en stor bebis,det gör väl inget tänker jag😊Jag har säkert sagt saker som uppfattats fel och jag har fått massa kommentarer i mina graviditeter och påpekande på alla 3 barn😆Men jag vet att de är världens finaste😉

2019-05-24
8kee6
8kee6

Oj exakt samma här. Men jag tar det som en komplimang då jag alltid velat ha en sån fin go ”tjockis” pojke. Men däremot vill jag också explodera på en som just säger ”han måste bli lite smalare” de där tåler jag inte bara och känner igen de du skriver att man vill ba explodera. Jag ser att han inte är överviktigt då han föddes också stor och följer sin kurva och allt så perfekt.
Min läkare på bvc tycker det är oacceptabelt att prata så om just små barn. Vilket jag också tycker. Vet inte så mycket vad man ska göra. Jag brukar bara säga. Nej jag älskar så som han är och önskar han va liiiiiteeee mer ( haha ) . Tycker det är så fel av människor att prata så om barn. Om vikten, storleken överhuvudtaget.

2019-05-24
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Igenkänning! Födde en flicka på 4884g och redan när vi drog ut henne i "baljan" i lunchrummet på BB kommenterade folk som fått sina "normalstora" barn henne. Eller att jag måste ha gått sönder väldigt mycket när hon föddes. Vilket inte var fallet.
Men sade precis som många andra nämnt här. Frågade tillbaka att "hur menar du nu?". Vilket fick folk att bli obekväma.

2019-05-24
Okonkret
Okonkret

Jag tror att det är samma personer som kommenterar din son som kommenterar gravidmagar på liknande sätt. Man menar inget illa men det kan lätt misstolkas. Jag som person är lite konflikträdd så hade jag varit dig hade jag nog bara svarat "Ja, men han mår väldigt bra!" Gravidmagar och bebisar triggar igång många känslor och folk vill kommentera och komma med tips och "goda råd", svårt att helt komma ifrån detta tror jag.

2019-05-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Tänker att man inte ska sjunka till samman nivå och säga elaka saker tillbaka. Om man orkar kan man ju ställa en motfråga, ”Hur menar du nu? Kan du förklara?” Eller vara sarkastisk så de fattar hur dumt det låter. Att vara överdrivet trevlig tillbaka funkar i de flesta fall.

2019-05-24
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

Fick en stor och go tjej i somras på 4500 g och 54 cm lång. (Överbuden 2 dagar, 42+1) Är så lycklig över att hon har fått vara frisk och glad ända sen hon kom. Något som absolut inte är en självklarhet för alla barn och föräldrar. Aldrig varit några problem att få henne att äta, gapar som en fågelunge och inte rädd för att smaka på ny mat. BVC sköterskan ler glatt varje gång och säger att hon ”följer sin egna kurva”. Har mött andra som förvånas över att hon inte är ”äldre” när hon är så stor. Folk är så dumma ibland och tänker sig inte för vad de hasplar ur sig och att det kan såra. Speciellt som nybliven förälder då man är livrädd för att göra fel.
Sjukt att föra över vuxenideal på en bebis. Tänker de att man ska banta ett litet barn?
Eller så är de bara avundsjuka på er lycka och fina son.

2019-05-24
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

I had/have the same thing going for me. My lil one is 4 months old and weighs 10.4kgs and is 73cm long.. I heard so much of that but I took it more as a compliment😊..both pappan o jag är tall,so its 'obvious' the lil one is too..but even not I tend to believe people say that from a good place,they dont mean to be elak😊. Maybe try and see it from that point of view and it might be less offending? Just saying.. I don't mean to invalidate your feelings though..if it makes you uncomfortable when they say that.

2019-05-24
Ciks
Ciks
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...