App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Igångsättnning - ta hål på hinnorna?

Undrar om någon annan blivit igångsatt genom att ta hål på hinnorna? Hur lång förlossningen blev? Hur var värkarna? Om något annat sattes in tex. dropp? Tacksam för svar!

2019-05-23
Okonkret
Okonkret
Bebis på 12 månader

jag använde lustgas å bad om ryggbedövning men då var hon på G ut så det hanns inte med. Skönt ändå för det kanske hade sannat upp det hela.

2019-05-23
8kee6
8kee6

Hann/ville du ta epidural?

2019-05-23
Okonkret
Okonkret

Jag blev igångsatt i januari. Kom in och undersöktes. Var 3 cm öppen och de bestämde sig för att ta hål på hinnorna. Värkarna kom snabbt och utan pauser och förlossningen tog 3 timmar☺️Behövde ej dropp då värkarna startade själv. Är så glad o nöjd med hela förloppet😊

2019-05-23
8kee6
8kee6

Med första barnet tog barnmorskan hål på hinnorna för att skynda på värkarbetet men då var det ganska långt gånget. Krystvärkarna kom ganska strax därpå. Med andra barnet stannade värkarbetet av och barnmorskan tog hål på hinnorna men utan effekt. Efter ca 10 timmar sattes värkstimulerande dropp in och han är född ca 30 min efter det. Fjärde barnet fick jag nån gel under/vid livmodertappen då värkarbetet stannade av och hon är född ca 4 timmar senare. Jag är ingen expert men enligt min erfarenhet så kan hål på hinnorna användas för att ge en skjuts i redan etablerat värkarbete snarare än som igångsättning. Lycka till!

2019-05-23
Leiijha
Leiijha
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...