App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mam flasknapp 1 eller 2?

Är det någon mer än jag som upplever att med 1ans mamnapp så somnar hon (penny 3 mån) innan maten är slut vilket resulterar till att hon blir hungrig snabbare och får ont i magen då magen ej får vila. 2ans napp går det alldeles för fort så att hon får ont i magen med massa gaser och man kan verkligen höra hur det bullrar i magen på henne. Någon som har bytt från mam till annan flaska? Någon med liknande problem?

2019-05-22
Ekksn
Ekksn
Barn på 2 år och 8 månader

Vet ej om mitt inlägg kom med eller försvann... men ungefär såhär skrev jag:
Tänk på att det är du som bestämmer hur lite eller mycket som ska rinna ur nappen vid matning, genom att lossa eller skruva åt nappen.
Många vet ej om detta, nappen ska sitta ganska löst så det kommer in bubblor i lagom takt. Många skruvar därför åt nappen för mycket = det kommer inte in bubblor = det rinner ut för långsamt/trögt ur flaskan.
Så om det inte kommer in bubblor i lagom takt dvs många och små, så testa att lossa nappen i små steg och se hur det blir. Man vill inte lossa för mycket så att hela nappen ramlar av! Men inte heller att det kommer för långsamt...

2020-02-21
solskensmamman
solskensmamman

Vi fick herobility flaskor av en bekant och dom är underbara. Lillan sölar inte lika mycket som med mam flaskor och sväljer då heller inte lika mycket luft. Nu verkar hon ju förvisso ha mjölkproteinallergi (under utredning) så en kombination av dem båda gav nog en väldans massa magont. Men herobility är suveräna:)

2020-02-20
Hoppan
Hoppan
Barn på 2 år

Hej!

Jag hade samma problem, 1:an gick för långsamt och 2:an för snabbt. Bytte till Herobility och problemet försvann. Herobility har ett jämnare flöde och jag (och bebis) är supernöjda. Deras 2:a som de kallar storlek M är från 2 månader och går inte ens att jämföra med Mams. Fantastiska flaskor som dessutom är antikolik osv. Kan varmt rekommendera Herobility. Lycka till!

2019-05-23
Cherie1419
Cherie1419

Det får vi testa! Man är ju dum man tänker alltid på det ena eller det andra men man kan ju faktiskt varva😊

2019-05-22
Ekksn
Ekksn
Barn på 2 år och 8 månader

Hade samma problem som du med 1:ans napp när vår bebis var ca 2 månader. Det tog för lång tid att äta och upplevde det som att han inte riktigt orkade suga längre och somnade medan han åt med halva flaskan kvar. Och precis som du beskriver så blev han ju aldrig riktigt mätt utan ville äta allt oftare. Bytte till tvåans napp och det fungerade bra för oss. Tog några gånger innan han vande sig. Började med att byta mitt på dagen när han var pigg och glad men fortsatte med ettan på natten ert tag så att han inte skulle få en chock av det snabbare flödet när han var trött. Upplevde dock inte att han fick några problem med magen. Nu är han ca 4,5 månader och vi funderar på att byta till trean då han åter igen börjar äta långsamt och verkar tröttna efter en stund och inte tömmer flaskan som han brukar. Har inte fungerat att byta flaska för oss, han vill bara dricka ur Mam som han är van vid. Testat flera andra men dem spottar han ut.

2019-05-22
Thisisemelie
Thisisemelie
Gravid i vecka 11
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...