App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälp

Jag har en son på snart 8 månader som jag helammat sen han kom och har börjat med lite mat sedan han blev 6 månader. Han vägrar pureer och gröt, även välling, så det är plockmat han äter. Men jag har senaste tiden varit så sjukt trött på att amma. Jag känner att jag verkligen inte orkar mer nu. Sen har han även fått två tänder för ett tag sen och jag är såå rädd för att bli biten dem är ju sylvassa! Igår när jag amma innan läggningen så fanns det inte mycket mat kvar så då skrapa han tänderna emot och småbet lite. Vilket inte gjorde situationen bättre. Ska tillägga att han är inte intresserad av att ta flaska. Finns det nått jag kan göra för att skynda på att fasa ut amningen?

2019-05-22
AmandaochErik
AmandaochErik
Bebis på 17 månader

Har testat i pipmugg, när han märker att det inte är vatten i den blir han sur. Så tror han inte gillar smaken.
Har testat alla möjliga livsmedel. Leverpastej gillar han så det får han varje dag till frukost med lite annat också.
Men han behöver väl lära sig att få i sig maten mer antar jag.
Sen känns det som han ibland vill ha tutten för det är mysigt. Men det är väl bara stå ut antar jag. Mat måste han ju ha

2019-05-23
AmandaochErik
AmandaochErik
Bebis på 17 månader

Kan han dricka ur pipmugg? Är det välling i sig han vägrar, eller är det nappflaska han inte vill ha? Du skulle kunna se om det fungerar med tillskottsnäring i pipmugg. Det ersätter ju inte amningen helt och ger inte lika mycket mättnad som välling, men kan kanske vara en bit på vägen. Annars handlar det ju om att öka på portionerna med mat, samt att näringsinnehållet i maten blir viktigare i takt med mindre amning. Äter han omelett? Omelett går att göra i konsistens som funkar som plockmat. Plättar, leverpastej... Två av mina nu stora barn har vägrat välling, en av dem även totalvägrat nappflaska, samt mest ätit plockmat. Men då ammade jag dem längre, hade nog inte varit helt lätt att få i dem allt de behövt på annat sätt redan vid åtta månader.

2019-05-22
ElinVS
ElinVS
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...