App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tips mot illamående?

Tycker alla googlade förslag är värdelösa, känns som att inget hjälper. Jag mår illa dagarna i ända och börjar känna mig lite nedstämd över det. Jag klarar inte ens av att öppna kylen längre. Har inte kommit längre än 6+1 och mått så här i över en vecka. Kan det vara så att någon här sitter på ett superknep? Riktigt tacksam för alla svar!

2019-05-21
Sodem
Sodem
Bebis på 2 månader

Hej
Jag också mår jätte jätte jätte illa och kan inte se mat framför mig. Jag tycker inte om mediciner heller men jag kunde inte äta alls så jag fick Lergigan och jag måste ta 2 per dag för att må bättre. Det jag kan äta nu är vit-bröd (baguette) med smör och gurkskivor... man måste ha nåt i magen annars mår man ännu sämre.
Jag hoppas att det är över snart.

2019-05-26
Zguba
Zguba
Bebis på 2 månader

Tack så hemskt mycket för alla svar! Var osäker på om jag ens skulle få några, så ni gjorde verkligen min dag!

2019-05-24
Sodem
Sodem
Bebis på 2 månader

Tyckte inte heller att några tips hjälpte mig. Ville inte stoppa i mig massa medeciner när jag var gravid heller men åksjukearmband funkade faktiskt 😊

2019-05-23
elgaroZ
elgaroZ
Barn på 1 år och 10 månader

Jag började också må riktigt illa runt vecka 6. Är i vecka 15 (14.6) och mår fortfarande dåligt. Har envisats med att jag inte ska ta medicin men ångrar mig nu. Postafen hjälpte inte mig alls. Be om att få Prometazin utskrivet och strunta i alla knep de funkar inte.

2019-05-23
AnaiK
AnaiK
Bebis på 4 månader

Prostafen hjälpte inte mig speciellt mycket. Käka nästan hela första graviditeten och de plocka bara bort lite av illamåendet. Småäta får jag inte göra pga av att jag har typ 1 diabetes. Men äta lite och regelbundet ca var 3:e timma. Äta nått direkt när man vaknar. Sen så vanilj yoghurt eller glass gjorde att illamåendet försvan med första graviditeten och nu med andra. Vilket jag heller inte bör äta pga av allt socker i. Knappra morötter funkar hyfsat. Suga på isbitar och mängder av kolsyrat vatten gärna med citronsmak. Jordgubbar och hårda päron gillade jag också. Hoppas du hittar nått som hjälper!

2019-05-22
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader

För mig hjälpte det med åksjuketabletten postafen och sen inte äta stora måltider! När jag jobbade hade jag nötter, choklad och russin i mina fickor som jag gick och åt på hela dagarna 😄 när jag skulle äta frukost, lunch och middag så åt jag bara lite grann så man inte blir mätt.

Sammanfattning: postafen och småäta hela tiden och små måltider! Hoppas det kan vara till hjälp❤

2019-05-22
Dawoddie
Dawoddie
Bebis på 8 månader

Mitt "superknep" är -piller! Det finns två du kan testa receptfritt; Postafen, som är ett åksjukepiller och Pyridoxin, som är en b-vitamin. Följ doseringsanvisningarna för brist, när det gäller Pyridoxin, Postafen kan du ta morgon och kväll. Båda dessa har använts länge under graviditet och är beprövat ofarliga. Om Postafen hjälper, se till att få större förpackning på recept, så blir det mycket billigare. Pyridoxin finns bara receptfritt. Om du inte får bra hjälp av dessa två, eller om du blir orimligt trött som biverkan av Postafen, ring MVC för att få andra piller utskrivna på recept. Det finns ett antal möjliga. Ju förr man börjar medicinera, desto större chans att man får hjälp som håller i sig av dem.

2019-05-22
ElinVS
ElinVS
Bebis på 11 månader

Det som fungerade bäst för mig var att äta kex eller rån samt dricka svag saft, då gick det över ganska snabbt. Hoppas du slipper illamåendet snart! Mitt försvann runt v.13 :)

2019-05-22
Tuchulcha
Tuchulcha

Samarin eller bikarbonat i vatten. Annars försök med åksjuketabletter eller be om lergigan.

2019-05-22
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Prova med postafen först som finns på apoteket, om inte det hjälper kontakta en barnmorska och be att få utskrivet lergigan comp ☺️

Lycka till 🌼

2019-05-22
Jejj
Jejj
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...