App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Byta namn

Vi har en liten tös vars namn vi av olika anledningar funderar på att byta. Hon heter Lovelia och vi funderar på om det i så fall vore enklast att smyga över till Cornelia där stavelserna är samma, eller Livia som initialt kunde fungera som ett smeknamn. Vad tror ni? Det är såklart ett stort beslut som vi absolut inte fattat än, men som vi i så fall gör för hennes skull då samhället uppenbarligen är väldigt dömande. Tacksam för seriösa svar

2019-05-20
Thess84
Thess84

Tycker det är konstigt att folk lägger sig i. Det är ett vanligt namn, och betyder inte något konstigt/fult. Tyckte det var sött. Jag röstar på att ni ska behålla namnet. 🥰 Var stolta över det eftersom det antagligen var ett namn ni tyckte var passande till er fina dotter🙂

2019-05-23
JaAj
JaAj
Bebis på 16 månader

Tycker art se var ett fint namn! Kanske bättre att köra med smeknamn eftersom hon är medveten? Sen ska man nog skita i vad andra tycker bi skälva som har valt. Men ver själv vi har Daryl som namn, men inte fått några kommentarer sen han föddes. Var väl lite i början om folk skulle kunna uttala det ( amerikansk benämning) men när de insåg att både småbarn och andra kan uttala så var de inga problem längre.

2019-05-21
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Skrämmande att folk ska racka ner på andra människors val av namn på sina barn! Lovelia är fint och inget konstigt i mina öron. Livia och Cornelia är också fina namn. Själv funderade jag ett tag på Lova för en av mina flickor, men valet föll på ett annat namn. Men en treåring... Låt henne behålla sitt namn, är mitt råd.

2019-05-21
ElinVS
ElinVS
Bebis på 11 månader

Jätte fint namn, livia är super fint namn ni kan ha det som smeknamn :)

2019-05-21
Blöjkoder
Blöjkoder
Bebis på 13 månader

Dåliga förutsättningar?🤔
Det har barn som kommer från missbrukarhem eller andra dysfunktionella familjer.

Jag tycker snarare att folk som har mage att kommentera och ha negativa åsikter om andras namnval har dåliga förutsättningar i livet.

Nej, låt henne behålla sitt namn och var glada över ert namnval och ert barn!

2019-05-21
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Strunta i vad andra säger! Det är ju ett superfint namn och något jag skulle kunna tänka mig om jag fått en dotter. Vissa är på oss för vår pojkes namn, Wilton, men skulle aldrig byta. Vi gillar det och det är det som spelar roll. Låt dottern i såna fall bestämma själv när hon blir äldre.

2019-05-21
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Älskar namnet Lovelia (uttalar det Låvelija) Klart ni inte ska byta! Ge henne smeknamn som Lia eller nått! Lyssna inte på andra å ta bort sociala medier🙂♥️

2019-05-21
8kee6
8kee6

Men va tusan 😵 Är det folk ni känner på sociala medier eller okända som kommenterar?
Det är ju ett jätte fint namn och varför skulle hon få dåliga förutsättningar av det namnet konstigaste jag hört! Det är ju inte namnet som gör människan. Ni har ju valt det namnet till erat barn för att ni tycker om det!
Att folk hela tiden måste måste uttrycka sina åsikter fast att det sårar andra människor 😓

2019-05-20
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Fy, vad folk kan vara elaka! Tycker att det faller fint i munnen om jag uttalar det rätt, är det ”Loovelijaa”? Kul med ovanliga namn med. Cornelia och Livia är fina namn med. Var inne på Livia till dottern också. Sambon tyckte dock Olivia istället😊

2019-05-20
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

Hon är snart tre och kommer därför vara medveten tyvärr och det är det som gör beslutet oerhört svårt att ta. Vi har funderat länge och nu kanske det är för sent egentligen.
Tack för ditt svar.

2019-05-20
Thess84
Thess84

Vi har fått väldigt mycket kommentarer via sociala medier om att hon minsann får dåliga förutsättningar i livet med ett sådant namn, att det är ”låg status”, larvigt, låter som en apoteksprodukt med mera med mera. Även mycket uttalsproblem vi stött på i form av lavvlia osv.
Tack för ditt svar.

2019-05-20
Thess84
Thess84

Vad ni än väljer är det väldigt fina namn. Förlåt men måste fråga av nyfikenhet, vad det som är dömande med Lovelia? Många som namnger sina pojkar till t.ex. Love. Min dotter heter Lowa. Träffat på små tjejer som heter Lovali och liknande.

2019-05-20
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

Hur gammal är hon? Kommer hon själv vara medveten om bytet? Cornelia och Livia är väl bägge vedertagna namn så det är nog en smaksak från er sida vilket ni väljer.

2019-05-20
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...