App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Rökning farligare än snus?

Hejhej! Jag och min sambo har nu i 9 månader försökt att utöka familjen med vårat första barn, jag vet att det kan ta lång tid att lycka men ibland känns det hopplöst. Saken är den att jag är rökare, och tänker nu sluta med det för att ge bebisverkstaden en ärlig chans. Men min undran är då ifall det är lika dåligt att snusa som att röka? Ni som slutat röka hur lång tid tog det innan ni lyckades att bli gravida? Snusade ni eller bara skippade allt?

2019-05-20
Hannaadele
Hannaadele
Gravid i vecka 18

Nikotinet inverkar på embryots chans att fästa i livmodern, så tänker att det måste gälla även snusning som rökning. Om mannen röker/snusar påverkar det också spermierna. Har själv ingen erfarenhet av det men det finns ju hjälp att få med rökavvänjning. Kontakta MVC och be om råd. Finns sjuksköterskor som arbetar med rökavvänjning. Bara hälsovinster med att sluta. Dåligt för småbarn med tobaksrök med. Bra motivation ni har med😊 Lycka till!

2019-05-20
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 32

Jag är själv ingen rökare men är det inte nikotinet som är det "farliga" och inte röken? Just under graviditeten i alla fall, självklart är inte röken bra för en liten bebis sen

2019-05-20
xMariax
xMariax
Gravid i vecka 22
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...